La V Bicicletada solidària de Portocristo per Estel de Llevant arriba a Cala Millor

"És un projecte solidari, educatiu i de salut", destaca la directora de l’IES, Xisca Bonet

L’institut i les escoles de Portocristo han reunit aquest dimecres més de quatre-centes persones per pedalar a favor de l’entitat Estel de Llevant i per posar fi als prejudicis i al desconeixement que envolten les malalties mentals. Pocs minuts després de les nou del matí, ha començat la V Bicicletada solidària, que han organitzat l’IES Portocristo i el policia tutor.

La causa solidària per a la bicicletada d’enguany és l’associació Estel de Llevant, que fa feina per les persones amb trastorn de salut mental i per les seves famílies. Molts dels usuaris d’Estel de Llevant també hi han participat i han acompanyat els alumnes i professors de Portocristo fins a l’auditori de Sa Màniga, a Cala Millor.

A Sa Màniga, s’ha llegit un manifest que ha destacat que "Estel de Llevant fa feina per combatre la invisibilitat, els prejudicis i l’estigmatització que afecten les malalties mentals i les persones que les pateixen, i també per aconseguir que les persones que ho desitgin puguin integrar-se novament dins el mercat laboral i puguin tenir una vida tan rica, plena i feliç com sigui possible".

Xerrades i tallers

"La bicicletada és un projecte solidari, educatiu i de salut", ha destacat la directora de l’IES Portocristo, Xisca Bonet. "Abans de la bicicletada els responsables d’Estel de Llevant han fet xerrades i tallers amb tots els alumnes del centre perquè coneguin l’associació, a qui va dirigida la seva donació, i familiaritzar-los amb la salut mental", ha afegit Bonet.

Amb la V Bicicletada solidària els alumnes i professors col·laboren econòmicament i de manera voluntària amb una donació de tres euros a l’associació Estel de Llevant. A canvi, reben una camiseta i un punt de llibre que han il·lustrat els usuaris de l'entitat.