Publicitat
Publicitat

Bel Oliver nega que adjudicàs a dit el contracte pel qual la investiguen

L'exconsellera de Turisme del Consell de Mallorca Bel Oliver (PSIB) ha negat qualsevol "relació d'amistat" amb els que van obtenir el contracte i ha desmentit que rebés cap contraprestació per l'adjudicació

L'exconsellera de Turisme del Consell de Mallorca Bel Oliver (PSIB) ha negat avui davant la jutge que la investiga que adjudicàs "a dit" un contracte de 60.000 euros atorgat pel seu departament la legislatura passada i ha subratllat que ella i els funcionaris a càrrec seu van complir amb la legalitat.

Després de devers dues hores de declaració davant la titular del Jutjat d'Instrucció número 4 de Palma, Piedad Marín, Oliver ha explicat als mitjans de comunicació que ha donat a la magistrada i al fiscal "totes les explicacions" que li han demanat.

"És un contracte fet d'acord amb la legalitat" i que, a més, disposava de "tots els informes favorables" del departament d'Intervenció del Consell, ha incidit l'actual diputada socialista i secretària d'Organització del PSIB-PSOE.

Segons Oliver, el contracte pel procediment negociat es va fer "amb publicitat i amb concurrència" i no és una subvenció encoberta, "sinó una adjudicació a canvi d'uns serveis".

El contracte investigat, que va adjudicar Turisme del Consell el 2009, va suposar el pagament de 60.000 euros a una empresa per la publicació d'una revista sobre gastronomia de Mallorca després d'un procediment negociat a què van ser convidades tres societats, dues de les quals es van retirar del concurs.

"No està arreglat de cap manera", ha recalcat Oliver, que ha defensat que es va donar publicitat al contracte en la pàgina oficial del Consell de Mallorca, de manera que "totes les empreses que haguessin volgut haurien pogut concursar".

A més , Oliver ha negat qualsevol "relació d'amistat" amb els que van obtenir el contracte i ha desmentit rotundament que rebés alguna contraprestació per l'adjudicació . Ha ressaltat que la denunciant de la presumpta manipulació no va impugnar en el seu moment el resultat del procés de contractació, tot i que es va publicar tant l'adjudicació provisional com la definitiva, igual que s'havien fet públiques les condicions tècniques i administratives per a la contractació.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 21/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF