SANTA MARGALIDA
Part Forana 30/08/2013

La Beata reunirà Camps i les entitats del sector educatiu

Això passarà si finalment accepten la invitació de l'Ajuntament de Santa Margalida

Margalida Bonnín
2 min

Santa MargalidaLa consellera d'Educació, Joana Maria Camps, acompanyada pel president del Govern, José Ramón Bauzá, s'asseurà amb representants de la plataforma Crida i l'Assemblea de Docents a la llotja d'autoritats que presideix la processó de la Beata. Això passarà si finalment accepten la invitació de l'Ajuntament de Santa Margalida, que també ha inclòs en el llistat de convidats el primer conseller d'Educació de la legislatura actual -precisament substituït per Camps-, Rafel Bosch. Diumenge que ve, per tant, la processó anomenada "més típica de Mallorca" serà l'excusa per al retrobament de destacats membres del sector educatiu, actualment confrontat pel decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL) i la política educativa del Govern, i pendent que es convoqui una vaga indefinida a l'inici de curs.

Segons afirmà ahir Antoni Reus, batle de Santa Margalida, la presència de Bosch, que hi està convidat juntament amb Pere Mas, antic gerent de l'Ibisec, es deu a la seva implicació amb les necessitats educatives del municipi quan fou conseller del ram. Amb Bosch i Mas a la Conselleria, se solucionaren els problemes sorgits del despreniment d'un talús a l'institut viler. A més, tant el conseller com el gerent "sempre consideraren prioritària la construcció d'una nova escola a Can Picafort", destacà Reus.

A la llista dels convidats s'hi inclouran també altres associacions, encara per confirmar, que hagin destacat per alguna activitat en concret durant l'any. Previsiblement, hi assistirà algun representant del sector sanitari. El protocol marca també que entre els convidats s'hi inclogui una llarga llista d'autoritats, entre les quals es troben el president del Govern, la consellera d'Educació, la presidenta del Parlament, la presidenta del Consell i portaveus dels grups polítics amb representació parlamentària. La presència de determinats polítics ha creat un especial interès, després que el consistori es negàs a convidar el president Bauzá a la fira de maig.

stats