Publicitat
Publicitat

Bauzá i Armengol s'acusen mútuament de no pactar res

Segons Bauzá, el PSIB ha bloquejat la possibilitat d'arribar a un pacte en matèria educativa perquè s'aferra a la "immersió lingüística"

El president del Govern, José Ramón Bauzá, i la cap de l'oposició, Francina Armengol, s'han responsabilitzat avui mútuament que al llarg de la legislatura els dos principals partits de les Illes no hagin arribat a cap acord sobre els principals problemes de la ciutadania.

Els líders del PP i el PSIB s'han culpat de la manca de pactes per la millora de l'educació, per combatre la desocupació i sobre la millora del finançament i les inversions estatals a l'Arxipèlag.

"Arribar a acords implica la participació activa de les dues parts", ha assegurat Bauzá en resposta a una pregunta sobre "pactes d'estat" plantejada en el ple del Parlament per Armengol.

El president ha recalcat que la portaveu socialista hauria "d'analitzar la seva quota de responsabilitat" en la manca d'acords, perquè ha tingut "moltes oportunitats" i les ha rebutjat.

Segons Bauzá, el PSIB ha bloquejat la possibilitat d'arribar a un pacte en matèria educativa perquè s'aferra a la "immersió lingüística", ha votat en contra de tots els pressupostos del PP, han rebutjat la Llei del sòl i fins i tot han anunciat la seva oposició a una llei agrària que ni tan sols s'ha fet pública.

"Per arribar a acords cal no dir que no a tot", ha incidit el president, que ha suggerit que un canvi d'actitud pot fer a Armengol "guanyar les primàries" a Aina Calvo.

La líder del PSIB ha acusat Bauzá de mentir quan va anunciar que cercaria arribar a acords sobre els grans problemes de la Comunitat quan va ser investit, ja que després "ha encarnat un govern d'una radicalitat ideològica extrema".

"Ha governat des de la prepotència i la manca absoluta de diàleg i de consensos. Li queden manco de 500 dies, pot rectificar o continuar pel mal camí", ha afirmat Armengol.

Concretament li ha proposat que se senti a negociar amb la comunitat educativa per superar el conflicte amb vista al proper curs, que doti de recursos un pla de xoc contra l'atur que havia d'estar aprovat fa temps i que pacti amb l'oposició una posició comuna davant el govern central per negociar una millora del finançament, les inversions estatutàries i el nou REB.