Publicitat
Publicitat

ARTÀ

Bartomeu Gili podrà ser batle d’Artà gràcies al vot del PP

Els regionalistes tindran la primera vara el darrer any de mandat

El Partit Popular donarà el seu vot perquè el canvi de batlia es pugui dur a terme a l’Ajuntament d’Artà. Així ho varen confirmar ahir fonts del Consistori artanenc, tot i que encara no és del tot oficial. Allò més previsible és que a finals de mes de maig Bartomeu Gili, portaveu de l’agruapació El Pi, es proclami batle i exerceixi de primer edil fins a finals de mandat. Malgrat el seu vot a favor, els populars no entraran a l’equip de govern i es mantindran a l’oposició.

Acord de principi de legislatura

Amb aquest acord, es complirà el pacte d’inici de legislatura amb el qual Jaume Alzamora (Independents) i Gili es repartien la batlia per tres anys i un any, respectivament. Alzamora va confirmar ahir que donarà suport al nomenament de Gili i dimitirà de primer edil. “Tenim un pacte i l’hem de complir”, va assegurar.

La sortida del govern d’Iniciativa Verds el mes de gener de 2013 va fer perillar aquest relleu. Amb l’expulsió de Guillem Caldentey, l’edil ecologista, es va passar a tenir un govern en minoria, i Bartomeu Gili no disposava dels vots necessaris per ser investit. Ara, el compromís del PP i dels Independents garanteix que Gili pugui ser batle gràcies al vot de nou edils.

Tripartit i negociació

Les eleccions municipals de 2011 varen tenir com a resultat un repartiment de tres regidors per als Independents, PP, CxI i PSOE, mentre que els Verds n’aconseguiren un. Els independents i els ecologistes feren un primer pacte de govern i iniciaren converses amb CxI, que finalment pactà amb ells i formà un equip amb majoria. El tripartit es va rompre quan el batle va destituir l’edil dels Verds per discrepàncies en matèria urbanística.

Les diferències en política urbanística també són les que han fet que els ecologistes no hagin negociat amb El Pi per fer-los costat en la batlia. Segons confirmà ahir Caldentey, la seva condició per asseure’s era que els regionalistes acceptassin transferir la disciplina urbanística a l’Agència de Protecció de la Legalitat Urbanística del Consell. Per la seva banda, el PSOE també descartà donar el seu vot a Gili. “El maig de 2013 ja ens oferiren entrar a l’equip de govern i vàrem dir que no”, indicà ahir el portaveu, Manolo Galán.

El més probable és que Gili sigui investit batle a finals del mes de maig. Amb el relleu, es canvien els papers i Alzamora passarà a ser primer tinent de batle. Els dos grups polítics continuaran, com ara, governant en minoria.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/02/2018

Consultar aquesta edició en PDF