El Barnasants du a Manacor el cantautor Guiem Soldevila i els Ovidi 25

Les actuacions estan previstes per als dissabtes 1 de febrer i 14 de març

Aquest dilluns s’ha presentat a Palma l'edició del Barnasants 2020. El festival cultural i musical arribarà també a Manacor. En concret, en dues cites a l’Auditori del Conservatori Municipal de Manacor de les més de 120 que es faran arreu dels Països Catalans en la 25a edició del festival.

Per una banda, dissabte 1 de febrer hi haurà l’actuació de Guiem Soldevila, cantautor menorquí nascut el 1980. Soldevila ha format part dels grups Manners, Six Fusion, Lapsus i Songrey, que l’han duit de gira per Menorca, Catalunya i Anglaterra. A més, ha guanyat diversos premis, com el concurs de cantautors d’Horta-Guinardó el 2015.

Per l’altra banda, dissabte 14 de març hi haurà l’actuació d’Ovidi 25, un grup que recorda la persona i obra del cantautor valencià Ovidi Montllor en totes les seves cares. Ovidi 25 és l’evolució del que un dia va ser Ovidi 3, creat per l’exdiputat de la CUP al Parlament de Catalunya David Fernàndez, i els músics Borja Penalba i David Caño, convertit en quartet amb la incorporació de Mireia Vives.

Entrada lliure

Ambdues actuacions seran a les 19.30 h i seran d’entrada lliure. El projecte Barnasants Cançó d’Autor és una entitat que té l’objectiu de "donar impuls a la cançó d’autor, d’encarnar l’esperit i els valors que va representar el moviment de la nova cançó, de fer-la conèixer a les generacions més joves de manera que constitueixi un pont de comunicació amb les generacions anteriors i fomentar-ne la transmissió i l’escolta". L'entitat neix per recuperar el paper destacat que va tenir en la reivindicació de la llengua i cultura catalanes i de les llibertats.

Durant la presentació s’ha expressat el desig clar de durabilitat de la relació del Barnasants amb Mallorca i la resta de les illes així com la importància i l’oportunitat que suposa respecte de la llengua i la cultura catalanes. "És un festival que torna a unir a tots els Països Catalans", ha conclòs el director del festival, Pere Camps. D'altra banda, s’ha exposat la necessitat de donar estabilitat econòmica al festival, que no té ànim de lucre, i s’ha posat com a exemple el conveni signat amb Formentera.

A la presentació hi han assistit la consellera de Cultura del Consell, Bel Busquets; el regidor de Cultura de Manacor, Mateu Marcé; el director del Barnasants, Pere Camps; el director del teatre Principal de Palma, Josep Ramon Cerdà, i els artistes Francesc Quico Pi de la Serra i Tomeu Penya.