Publicitat
Publicitat

Balears, entre els territoris amb més dependència de finançament

L'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) calcula que el deute públic sobre el PIB caurà un 5% entre el 2017 i el 2020

Les Illes Balears són una de les comunitats amb més dependència de finançament estatal. Acompanya Múrcia, el País Valencià, Andalusia, Cantàbria, Catalunya i Castella-la Manxa, superior al 60% del total de deute autonòmic. Són dades que ha presentat l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) i que recull Efe.

AIReF calcula que el nivell de deute públic sobre el PIB caurà gairebé 5 punts percentuals entre el 2017 i 2020, dos menys dels que preveu el Govern. L'aportació de tots els subsectors i, en especial, de les comunitats autònomes és el que provocarà aquesta disminució. D'acord amb el seu observatori de deute del primer trimestre, les autonomies seran les responsables de gairebé el 50% de la reducció del deute públic del 99,4% del PIB de 2016 al 94,5% que preveu l'AIReF el 2020.

L'escenari central de l'AIReF projecta un camí decreixent del deute durant la propera dècada. A partir de 2019 presentarà un ritme de disminució pròxim als 2 punts percentuals de PIB a l'any. Tot i la reducció prevista, l'organisme remarca que l'objectiu de deute públic del 60% del PIB a què s'hauria d'arribar el 2020 no serà possible fins al 2037. Només Canàries, Madrid i el País Basc s'acosten als paràmetres establerts.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 21/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF