Artà regula les consultes ciutadanes

Per fer una consulta, caldrà que la sol·liciti un mínim del 3% de la població o cinc entitats registrades

El nou reglament de participació ciutadana que acaba d'aprovar l'Ajuntament d'Artà preveu la possibilitat d'organitzar consultes populars a partir de la sol·licitud signada per part d'un mínim del 3% de la població (el padró del 2018 és de 6.671 habitants) o la demanda de cinc entitats cíviques inscrites en el registre municipal.

Alhora, el nou reglament regula la intervenció dels ciutadans en els debats polítics consistorials i en els consells d'àrea, com també la creació del registre d'entitats locals. La normativa aprovada ha tardat més del que es preveia, per tal que sortís ja plenament adaptada al Reglament de Participació de les Illes Balears i també a la guia creada pel Consell de Mallorca.

Altres acords

El Consistori també ha aprovat un nou reglament de la Junta de Seguretat, ja que l'anterior era de 2008 i també s'ha actualitzat l'adhesió del municipi al Pacte de batles i batlesses, que marca un pla d'accions municipals dirigides a fer front al canvi climàtic.

D'altra banda, el ple ordinari del mes d'abril ha donat llum verda a la concessió definitiva del servei d'escoleta municipal a la cooperativa Aixa, per un període de quatre anys més un de prorrogable, tot i que una de les empreses que concursaven pel servei té presentat un recurs.