Artà ofereix formació agrària amb pràctica professional en el Parc Natural

El curs va dirigit a majors de 30 anys en situació d'atur

L'Ajuntament d'Artà, amb el SOIB, du a terme un pla de formació dins la branca professional agrària, la qual cosa permetrà obtenir el nivell 1 de qualificació a l'àrea forestal. Els certificats garanteixen la formació adient en activitats auxiliars en aprofitaments forestals i en conservació i millora de les muntanyes.

Mitjançant aquest programa, denominat SOIB 30 Formació i Ocupació, finançat amb fons de la LXIV Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes Laborals, es podrà accedir a una feina i a la vegada realitzar una formació vinculada, que permetrà a aquestes persones obtenir els certificats de professionalitat.

En aquest curs s'aprendrà a lluitar contra plagues de manera respectuosa amb el medi ambient, a controlar-les, a reforestar espais cremats, a mantenir espais forestals i a fomentar el desenvolupament d'empreses agroalimentàries i de producte local, entre d'altres matèries.

La idea és que hom es pugui formar segons les seves necessitats, motivacions i interessos a través d'un projecte de formació i ocupació que permeti millorar les competències laborals.

Requisits bàsics

Els requisits per formar-ne part són: tenir 30 anys o més; estar inscrit/a al SOIB com a demandant d'ocupació en situació d'atur i poder ser beneficiari/ària d'un contracte per a la formació i aprenentatge.

Els alumnes-treballadors començaran el proper 15 de febrer i el curs tindrà una durada de nou mesos.  La jornada de feina serà del 63% i es realitzarà en el Parc Natural del Llevant en altres indrets del municipi. El percentatge de formació de la jornada serà del 37% i es realitzarà a l'edifici municipal de Ses Escoles (Artà).