Part Forana 09/08/2013

Arca torna a denunciar unes obres al Port d'Andratx

Es duen a terme a la zona de Can Borràs i destrueixen marjades

ara balears
1 min

PalmaL'Associació per a la Revitalització de Centres Antics (ARCA) ha criticat les excavacions que s'estan duent a terme a la zona de Can Borràs al Port d'Andratx per "posar en risc el medi ambient i el patrimoni cultural".

L'entitat assegura en un comunicat que en aquesta parcel·la, de 79.000 metres d'extensió, s'està destruint un conjunt de marjades i recorda que ja va denunciar obres similars en 2011 que van ser suspeses per l'Ajuntament d'Andratx amb el Decret 203/2011.

ARCA qualifica la situació de "molt greu" i creu que "cal intervenir urgentment per evitar que el mal que s'està ocasionant al medi ambient i al patrimoni cultural sigui més gran".

L'associació ha demanat a l'Ajuntament d'Andratx i al Consell de Mallorca que un tècnic es desplaci al lloc per avaluar les obres que s'estan realitzant en aquesta zona, declarada com a Àrea Rural d'Interès Paisatgístic (ARIP) boscós.

A més, sol·licita que es comprovi si aquestes obres afecten elements patrimonials i si s'adapten a la llicència atorgada pel consistori.

stats