Andratx prova un nou tractament contra la processionària

Es diu endoteràpia i s'injecta al tronc per evitar la nidificació d'aquest insecte

Andratx estrena un nou sistema per lluitar contra la processionària que pugui afectar els pinars de les zones públiques de cara a la pròxima primavera.

El tractament es diu endotèrapia i és un mètode mitjançant el qual s'injecta directament al tronc dels arbres un líquid que evita la proliferació de l'insecte.

El departament de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Andratx, dirigit per Estefanía Gonzalvo, aplicarà aquest sistema inicialment a les zones de les escoles i dels parcs del municipi, tot i que després, si hi ha bons resultats, es preveu emprar-lo en més zones municipals. "Allò que pretenem és acabar amb la processionària amb un sistema molt menys invasiu que els que s'utilitzen tradicionalment i que, a més, ha donat molt bons resultats en altres municipis de Mallorca, on ja està en funcionament", explica Gonzalvo en una nota de premsa de l'Ajuntament.

Gràcies a l'efecte d'aquest tractament s'evita que les erugues facin nius a les branques dels pins. La duració és d'uns sis mesos i l'eficàcia d'entre el 95 i el 98%.

La processionària és considerada insecte defoliador més important dels pins espanyols, ja que pot acabar amb pinars sencers. A més, les erugues tenen pèls urticants que es desprenen i poden provocar perilloses reaccions al·lèrgiques tant en persones com en animals.