Alternativa i El Pi acorden fer una llista unitària a Santanyí per guanyar al PP

Els conservadors governen amb majoria absoluta des de 1979

Els dos partits majoritaris a l'oposició a Santanyí, Alternativa i El Pi, han pactat fer una llista unitària per a les properes eleccions municipals de maig de 2019. L'acord serà presentat aquest proper divendres, a les 20 h, al local de la tercera edat. Ambdues formacions renunciaran a quotes de partit en una llista única que obre les portes a independents, "perquè l'objectiu és acabar amb l'hegemonia del PP".

Els conservadors han guanyat per majoria absoluta, elecció rere elecció, des dels primers comicis locals, el 1979. Ara, la bona sintonia durant quasi quatre anys entre els portaveus d'Alternativa, Manel del Río, i d'El Pi, José Roig, intenta ser la base del nou pacte i d'una candidatura de caràcter estrictament municipalista.

El consistori de Santanyí està integrat per 17 regidors. El PP en té 10; Alternativa, tres; El Pi, dos, i el PSOE, dos. "Estam convençuts de les nostres possibilitats", asseguren Alternativa i El Pi, després de l'experiència de quatre anys a l'oposició "fent feina de forma conjunta, que és la clau per teixir confiança i complicitats". El PSOE també ha estat convidat a forma part de la nova candidatura, però els socialistes mantindran la seva pròpia candidatura.

El PP obtingué el 52% dels vots emesos a les eleccions locals de 2015. La suma del suport rebut per Alternativa (nacionalistes i ecologistes) i El Pi arribà al 35%, molt lluny dels conservadors.

En principi, la coalició que es presenta ho farà amb el nom de Candidatura Local, lluny de remarcar ideologies, la nova marca pretén, segons els seus impulsors, atraure tota la gent descontenta amb la gestió municipal que fa el PP.