Algaida, sempre fidel al seu Dia de la Pau

La majoria dels romeus es fan seva la festa amb el mocador groc

Amb el Dia de la Pau, l'oratori de Castellitx, a la falda del massís de Randa, dona la benvinguda a centenars de romeus que recorren a peu o en bicicleta el 4 km de trajecte que separen aquest punt d'interès històric del poble d'Algaida. Aquest dimarts de Pasqua s'ha repetit la tradició.

Tot i tractar-se d'una ruta cicloturística, el vial ha estat ocupat pels algaidins i algaidines que han trobat a Castellitx el millor lloc per desconnectar dels problemes quotidians, encara que fos per unes hores. Amb roba esportiva o de passeig, la gran majoria dels pelegrins portaven al coll el mocador groc de la diada, símbol de festa i d'un poble que manté viva la tradició del pancaritat.

Els joves hi han instal·lat una paradeta i han organitzat un sorteig per recaptar fons per a les seves activitats d'esbarjo. Molts majors han fugit de la bullícia de l'esplanada i s'han refugiat entre pins i ullastres amb les seves cadiretes i taules. Les dones no s'han perdut la missa del Dia de la Pau i la canalla ha trobat jocs de tot tipus amb què entretenir-se. Tot un ventall de renous de sarau s'ha entremesclat amb l'oratge de primavera a Castellitx.