Algaida aboleix l'ús de plàstics a partir de les properes festes de Sant Jaume

L'Ajuntament reactiva la campanya 'Zero-Zero' que implica les associacions en la sostenibilitat

L'Ajuntament d'Algaida ha decidit deixar d'utilitzar plàstic en les pròximes festes de Sant Jaume. A partir d'aquesta festivitat, farà ús de vaixelles biodegradables per servir refrescos en totes les festes populars i actes o activitats que organitzi.

Per tal de difondre aquesta iniciativa, l'Ajuntament torna a activar per a aquestes festes la campanya 'Zero-zero' (zero residus i zero contaminació), nascuda en el marc del dia 5 de juny, Dia mundial del medi ambient, que implicà la majoria de les associacions, entitats i altres agents del municipi i gent de totes les edats en el desenvolupament d'accions per a la sostenibilitat.

Així, per exemple, en el sopar a la fresca de les festes de Sant Jaume, amb la finalitat de reduir les deixalles de plàstic, l'Ajuntament d'Algaida recomana que es facin servir vaixelles (plats, tassons, coberts, etc.) de materials reciclables o de més d'un sol ús. Així mateix, també amb l'objectiu de reduir els residus, informa que no es posaran estovalles de paper a les taules: "Us recomanam que cada taula porti estovalles reutilitzables".

Reduir la contaminació

L'objectiu final de la campanya 'Zero-zero' és "aconseguir un canvi qualitatiu del nivell de vida dels algaidins i un compromís amb un món més sostenible"."Aquesta campanya, nascuda per reduir la contaminació ambiental aplicada a les festes, es torna a posar en marxa amb l'objectiu de reduir la quantitat de deixalles que es generen al llarg de les festes populars", explica la batlessa d'Algaida, Maria Antònia Mulet.

"Aquesta és una una de les iniciatives previstes en el Pla d'acció per a l'energia sostenible, del qual hem executat o tenim ja en marxa el 80% de les actuacions previstes d'acord amb el Pacte de batles i batlesses que l'Ajuntament d'Algaida signà l'any 2011 i que tenim molt ben encaminat", afegeix.

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF