Algaida habilita rutes escolars per reduir el trànsit interior

Les quatre línies marcades, amb els colors dels Cossiers, conflueixen en el carrer de la Ribera

Algaida posarà en funcionament el circuit de rutes escolars el proper dilluns, 15 d'abril. L'objectiu d'aquesta iniciativa és reduir el trànsit rodat en el nucli urbà, especialment en les hores d'entrada i sortida de les escoles, augmentar la seguretat vial i conscienciar els infants de la importància d'utilitzar alternatives als vehicles de motor.

Les rutes s'estrenaran a partir de les 8.40 h a cadascun dels quatre punts de sortida corresponents a cada línia de ruta escolar del nucli urbà, que han estat indicades amb els colors dels Cossiers: una línia verda al carrer de la Quarterada, una línia vermella a la plaça, una línia groga a la creu del Colomer i una línia blanca (que simbolitza la Dama) a la cruïlla entre els carrers del Metge Verger, Joan Alcover i Pare Bartomeu Pou. 

Tots els nins i nines podran reunir-se en el punt més pròxim a casa seva per partir a la vegada a peu cap a l'escola. Les línies conflueixen en el carrer de la Ribera, que resta tancada a la circulació. Durant les primeres jornades hi haurà responsables de línia.

Aquesta primera jornada hi acudirà la Policia Local i voluntaris de Protecció Civil. Així mateix, la batlessa d'Algaida, Maria Antònia Mulet, assistirà a aquest primer dia de posada en funcionament a les 8.35 h a la plaça d'Algaida.

Aquesta iniciativa té el suport i la col·laboració del col·legi Pare Bartomeu Pou i de l'AMPA del centre. És un projecte integrat en el marc del programa 'Algaida Municipi Educador'.