Algaida estrena amb èxit les rutes escolars

Durant les primeres jornades, hi haurà adults responsables de vetlar pel bon funcionament i la seguretat de cada línia

Aquest dilluns han entrat en servei a Algaida les primeres rutes escolars. Es tracta d'una iniciativa que neix amb l'objectiu de reduir el trànsit rodat, especialment a les hores d'entrada i sortida d'escola, augmentar la seguretat viària i conscienciar els infants de la importància d'utilitzar alternatives als vehicles de motor. La primera jornada ha estat un èxit.

L'Ajuntament ha establert quatre punts de sortida corresponents a cada línia de ruta escolar del nucli urbà, indicades amb els colors dels Cossiers: una línia verda al carrer de la Quarterada, una línia vermella a la plaça, una línia groga a la creu del Colomer i una quarta línia blanca (que simbolitza la Dama) a la cruïlla dels carrers del Metge Verger, de Joan Alcover i del Pare Bartomeu Pou.

Tots els nins i nines es poden reunir en el punt més pròxim a casa seva per partir tots junts a peu cap a l'escola. Les línies conflueixen en el carrer de la Ribera, que resta tancada a la circulació fins passada l'hora d'arribada al Col·legi Pare Bartomeu Pou.

Aquest dilluns, a l'estrena de les rutes, hi han assistit agents de la Policia Local, sota la coordinació del policia tutor, Julià Garcia, qui ha estat acompanyat pel cap de la Policia Local, Joan Oliver, i voluntaris de Protecció Civil.

La batlessa, Maria Antònia Mulet, ha dit que "estam molt satisfets amb la posada en marxa d'aquestes rutes perquè pensam que és una bona manera de millorar la mobilitat atès que, a banda de reduir el trànsit en hores punta, educam i conscienciam els nostres infants, que són el futur del poble".

El policia tutor ha explicat que aquestes primeres setmanes hi haurà persones adultes responsables de vetlar pel bon funcionament i la seguretat de cada línia, però amb el pas del temps la idea és que funcionin de manera autònoma.

Un municipi educador

Aquesta iniciativa té el suport i la col·laboració del Col·legi Pare Bartomeu Pou i de l'AMPA del centre. És un projecte integrat en el marc del programa Algaida Municipi Educador. Des del CEIP destaquen que aquestes rutes han de servir per integrar "els valors que es promouen des de les famílies, l'escola i la societat, que mira cap al futur amb perspectives ecològiques, saludables i de convivència".