Algaida sanciona per consum d'alcohol de menors i per orinar al carrer

A les festes de Pina ja imposà 16 multes i n'adverteix de bell nou davant l'arribada de les festes de Sant Jaume

L’Ajuntament d’Algaida ha recordat que l’ordenança municipal de convivència i seguretat ciutadana preveu sancions als menors d’edat que consumeixin alcohol i també als establiments que els en subministrin. Cal recordar que a les festes de Pina es va advertir que es faria complir l’ordenança municipal. De fet, la Policia Local va imposar 16 multes de 60 euros cadascuna per fer botellada o per fer necessitats fisiològiques a la via pública.

Davant l’arribada de les festes de Sant Jaume aquest proper cap de setmana, l’Ajuntament adverteix que farà complir de nou aquesta ordenança, com ja va fer a les festes de Pina.

Concretament, el document apunta que "es prohibeix la venda i consum de begudes alcohòliques a menors d’edat als establiments públics, entenent com a establiment públic aquells espais físics destinats a l’oci, a l’esbarjo o a l’esplai, com és ara la restauració, reunions, activitats esportives, religioses, culturals, socials i les que congreguen públic o usuaris en general".

Aquest estiu, no siguis ase

La batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, vol fer èmfasi en "la importància que els menors no consumeixin alcohol per motius de salut i també per mantenir-los lluny del costum de consumir alcohol a les festes. És per això que no en poden consumir i vull insistir que també n'està prohibida la venda ja sigui a bars, establiments públics o llocs que s’autoritzin amb motiu de les festes". "Cal prevenir per evitar casos com ara comes etílics o altres riscs i problemes relacionats amb aquest consum", apunta Mulet.

L'incompliment d’aquesta ordenança suposarà la imposició d’una sanció econòmica que pot arribar als 120 euros tant al menor que en consumeixi i també una sanció i tancament de l’establiment que l’hi hagi subministrat.

Ara, davant la celebració de les festes de Sant Jaume el proper cap de setmana, avisa que farà complir l’ordenança i recorda especialment el seu contingut en matèria de consum o venda d’alcohol a menors.