PROMOCIÓ

Algaida activa un pla per al comerç, el tercer motor econòmic local

Una de les primeres accions que es posaran en marxa són els cursos de formació dels comerciants

Tècniques de l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI) han presentat a Algaida la proposta d’accions de dinamització comercial d’iComerç, impulsat des d’aquest organisme dependent de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria. El pla ha tingut com a punt de partida una jornada estratègica amb els empresaris d’Algaida amb la intenció d’analitzar els punts forts i febles del teixit comercial. Després d’una anàlisi tècnica de les necessitats d’Algaida, s’han proposat una sèrie de millores per tal d’assolir un sector més innovador.

Segons l’indicador d’activitat econòmica, el comerç representa a Algaida un 18,2% del total dels centres de cotització a la Seguretat Social. És la tercera activitat econòmica, després de la dels sectors de serveis i d’hoteleria i restauració.

Una de les primeres accions que es posaran en marxa són els cursos de formació dels comerciants per millorar les competències professionals dels empresaris. Entre els cursos proposats, hi destaquen aparadorisme i marxandatge visual, xarxes socials aplicades al comerç i màrqueting i comunicació.

D’altra banda, l’Ajuntament ja ha començat algunes iniciatives, com l’actualització de la senyalística comercial per tal de millorar la informació que s’ofereix al visitant. A més, està previst que es dugui a terme un pla d’embelliment dels carrers comercials.

Una altra de les accions proposades i que ja està en funcionament és fer valer la qualitat del pa i els forns tradicionals del poble a través de la marca de qualitat ‘Pa d’Aquí, forn i tradició’. Dos establiments del municipi, sa Creu i de Ca’n Bernat, ja s’han adherit a aquest distintiu que promociona el pa tradicional, de qualitat i saludable.