Algaida entrega els premis Castellitx amb dol per la mort de Pere Mulet

La família de l'activista cultural desaparegut va rebre la Rosa d'Or a mode d'homenatge i gratitud a la seva tasca

El casal Pere Capellà d’Algaida ha acollit aquest cap de setmana passat la Nit Algaidina de la Cultura amb el lliurament dels premis Castellitx 2016 en les diferents modalitats. En el decurs de l’acte es va retre un sentit homenatge pòstum a Pere Mulet Cerdà, activista cultural algaidí, un dels impulsors i membre del jurat d’aquests premis, que morí sobtadament el passat mes de març. 

Es van dedicar a la memòria de Pere Mulet algunes de les actuacions musicals com ara 'Siau qui sou' de Guillem d’Efak per part de Miquel Brunet, Biel Oliver 'Torres' i Maria Rosselló que foren els encarregats d’amenitzar l’acte musicalment. Així mateix, l’Ajuntament d’Algaida va lliurar la Rosa d’Or dels Premis Castellitx a la família de Pere Mulet.

Pel que fa al lliurament de premis, hi intervingueren la batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, i la regidora de Cultura, Margalida Garcias. Hi foren presents la majoria dels membres del jurat i els guardonats d’aquests premis que es van lliurar per primera vegada l’any 1968 i que són ja tot un referent dins el món de la cultura en Llengua Catalana.

El XL Premi de Poesia s'atorgà a l'obra 'L'ordre del foc' de Jesús Pacheco Julià, de Sant Celoni, (Barcelona). El XL Premi de Narració Curta la guanyà 'Mons', d’Isabel Quintana Carrillo, de Palma. El XXXVIII Premi Llorenç 'Móra' de Poesia Popular (glosat) se l'emportà 'El meu pis de la badia' de Bartomeu Cifre Cerdà, del Port de Pollença. El XIV Premi de Fotografia fou per a 'Ventanas', de José Urbano Suárez, de Torrent, (València). El IV Premi Juvenil de Narrativa Curta, es va concedir a Etna Miró Escobar, de Lleida, per 'L'Anorat groc'.

Premi de pintura

L’obra 'Voladors' d’Alexandra Castillo Campoy, de Son Servera, Mallorca, va rebre el VIII Premi de Pintura. El II Premi Musical. Composicions per a música coral fou per a 'Llibre d'Amic e Amat' de Bernat Gerard Quetglas Torelló, de sa Cabaneta, Marratxí.

EDICIÓ PAPER 13/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF