'Alcúdia per a tots', nou segell turístic per atreure i atendre també persones amb discapacitat

L'Ajuntament dissenya sis línies d'actuació per fer accessible tot el municipi als visitants

Fer agradable l'estada turística a tots els visitants i que l'accessibilitat no sigui cap impediment per a ningú és el gran repte que turísticament s'ha fixat l'equip de govern d' Alcúdia a partir d'enguany. El tinent de batle Pere Malondra i el regidor de Turisme, Joan Gaspar Vallori, acompanyats d'altres regidors, han presentat el pla d'actuació municipal que s'engega enguany per tal que la promoció del municipi com a destinació turística pugui donar resposta a les necessitats de mobilitat que presenten les persones amb discapacitat "de qualsevol tipus".

Una anàlisi i posterior diagnòstic de diversos punts del municipi que dificulten l'accessibilitat, i les propostes de millora per a persones amb discapacitat seran la primera de les sis línies d'actuació que s'ha marcat l'Ajuntament. El centre antic, Pol·lèntia, els edificis municipals, les set platges, el passeig marítim i altres punts han de permetre el traçat de diverses rutes sense obstacles per a tots els visitants.

Com a segon pla de feina, s'organitzaran jornades de formació per atendre les persones amb discapacitat, dirigides al públic en general, als treballadors del sector hoteler i també als de l'oferta complementària. La tercera línia serà presentar als touroperadors el pla de actuacions duit a terme i explicar el pla d'accessibilitat. Alhora, com a quart punt del programa, s'editarà material promocional específic amb informació adaptada i amb l'objectiu de captar clients a les fires turístiques. Com a cinquena línia, la pàgina web municipal de promoció turística inclourà una pestanya sobre accessibilitat, presentada en sis idiomes.

Com a sisena línia es crearà el segell 'Alcúdia per a tots' en un format promocional i d'identificació de totes aquelles empreses que participin en el projecte. Amb tot, el mes de maig hi haurà un torneig de parabàdminton i a l'abril es programarà una visita de les agències que treballen en l'emissió de paquets turístics cap a la zona d'Alcúdia.

Aquest estiu, segons el regidor de Turisme, Joan Gaspar Vallori, les zones de bany ja disposaran de gandules i para-sols per a persones amb discapacitats i amb passarel·les d'accés. També els parcs infantils oferiran jocs adaptats per a infants amb discapacitats.

Tot el programa promocional té un pressupost de 50.000 euros, malgrat que les millores d'infraestructura per presentar-se com a municipi turístic amb una oferta d'accessibilitat per a persones amb discapacitats estaran incloses dins el capítol d'inversions, perquè es tracta d'actuacions amb un caràcter extraordinari i amb un objectiu específic i especial perquè ningú que visiti Alcúdia pugui sentir-se discriminat a l'hora de moure's pel municipi o visitar qualsevol punt del seu àmbit públic.