Alcúdia restaura tres zones de la murada medieval amb fons de l'ecotaxa

Mentre l'Ajuntament d'Alcúdia ha anat invertint en els darrers anys 1,2 milions d'euros de fons propis a recuperar part de la murada renaixentista de la ciutat, el Govern de les Illes Balears destina enguany 442.000 euros de l'Impost de Turisme Sostenible (ecotaxa) a tres projectes de rehabilitació de la murada medieval.

Les intervencions de restauració afecten el sector nord de la murada fins a la porta de Sant Sebastià, el tram de murada de la porta de Vila Roja i el tram de l'Esperó. Aquest darrer sector ja està acabat i queden les zones de la porta de Sant Sebastià i Vila Roja. Els tres projectes inclouen tasques de consolidació i instal·lació de baranes de seguretat per als visitants.

La vicepresidenta del Govern i consellera de Turisme, Bel Busquets, ha visitat les zones en obres aquest dimecres, juntament amb el batle, Antoni Mir, diversos regidors i la tècnica municipal Bel Comas.

Busquets ha recordat que, des del 2016, l'ecotaxa ha destinat 32 milions d'euros, dels 200 milions recaptats des de llavors, a la recuperació del patrimoni, per tal de servir de complement desestacionalitzador del turisme i també per estimular les visites dels residents als indrets d'interès històric.

Antoni Mir ha subratllat la importància de restaurar els punts febles de la murada i ha agraït la sensibilitat del Govern en donar suport a projectes com el d'Alcúdia a l'hora de recuperar els elements patrimonials que formen part de la història de Mallorca.

Mir ha afegit que s'espera que les intervencions estiguin acabades a finals del proper mes de març, després que s'iniciassin l'octubre del 2018, una vegada que va haver acabat la temporada alta.