Alcúdia reclama en veu alta un bon finançament per a Balears

El Consistori penja una pancarta a la façana de l'Ajuntament i demana la derogació de la llei Montoro

La campanya 'Uneix-te per un bon finançament' ha trobat tot el suport a Alcúdia, on aquest migdia s'ha penjat una pancarta amb aquest lema a la balconada de l'Ajuntament per tal de donar suport a les reivindicacions per a la reforma del sistema de finançament, com són la derogació de l’anomenada llei Montoro” i l’exigència d'aprovació d'un REB amb garanties, entre altres demandes.

Aquesta campanya compta amb el suport d’una trentena d’ajuntaments, a més del Consell de Mallorca. L’Ajuntament d’Alcúdia, com a municipi adherit a la campanya, ha estat avui el lloc en què s'ha col·locat la pancarta.

A l'acte hi han assistit el batle, Antoni Mir; la regidora d’Hisenda, Joana Maria Bennàssar; el responsable del grup promotor de la campanya 'Per un bon finançament', Xisco Mellado, i representants d’altres entitats, així com regidors i regidores del consistori alcudienc.

El batle d’Alcúdia Antoni Mir, ha dit que "la llei de la despesa crucifica els municipis i l’Ajuntament és l’administració més propera als ciutadans. No té sentit tenir doblers al banc (Alcúdia hi té 66 milions d'euros) quan els ciutadans tenen manca de serveis i de seguretat, i ja està bé que les Illes pateixin i estiguin a la coa". "És necessari que Madrid sàpiga que enmig de la mar hi ha unes illes que tenen unes necessitats que s'han d'atendre", ha insistit.

Un REB en condicions

Xisco Mellado ha declarat que "des de les entitats adherides intentam crear consciència i demanar un millor finançament". I ha afegit: "Volem un REB en condicions per a les Illes Balears, i com no pot ser d'una altra manera, que es derogui d’una vegada per totes la llei Montoro. Com ha dit el batle, no pot ser que es recaptin uns doblers i no reverteixin en serveis o infraestructures per al poble".

Per últim, el batle ha afegit que l'acte d’avui ha estat simbòlic, amb un rerefons important perquè quedi constància que l’Ajuntament dona suport a les reivindicacions per un millor finançament. Al final, la pancarta amb la demanda ha estat penjada a la balconada de la casa consistorial.