Alcúdia cerca l'excel·lència turística eliminant barreres arquitectòniques

L'Ajuntament avalua els resultats parcials de la campanya, en la qual s'inverteixen 50.000 euros i s'han format 70 treballadors

L’Ajuntament d’Alcúdia ha presentat les activitats fetes al llarg del 2017 dins el projecte turístic 'Alcúdia per a tots'. Amb l’assistència del batle, Antoni Mir, el regidor de Turisme, Joan Gaspar Vallori, altres regidors i regidores de la corporació municipal, a més del director de l’Agència de Turisme de les Balears (ATB), Pere Muñoz, i membres del Consorci de Promoció Exterior, s’han explicat les línies de feina duites a terme dins el projecte turístic 'Alcúdia per a tots' per a la millora de l’accessibilitat per a residents i visitants.

Joan G.Vallori ha dit que s’han fet jornades de formació en les quals han pres part unes 70 persones. També ha recordat l'aprovació del distintiu 'Alcúdia per a tots',  que serà entregat el mes d’agost a aquelles empreses que s’han compromès a millorar l’accessibilitat dels seus espais. També l’aplicació turística està disponible per a persones sordes i cegues, i en sis idiomes, i s’està fent feina amb la guia 'Alcúdia accessible'. Vallori ha destacat que del 16 al 19 d’octubre es durà terme un fan trip, amb persones rellevants, a la vegada que s'elaboraran mapes per a persones amb discapacitats.

El regidor de Turisme ha remarcat que s’ha fet un estudi per analitzar l’estat dels espais públics, on es desenvoluparan projectes d'optimització per un import de 50.000 euros a fi d'evitar les barreres arquitectòniques i millorar l’accessibilitat de centre històric, centre urbà del Port d’Alcúdia, accessos a platges i millores als edificis públics.

Per la seva banda, Pere Muñoz, director de l’ATB, ha expressat que Alcúdia és pionera en matèria d'accessibilitat. Ha subratllat que "no tan sols és una qüestió social", sinó que a la vegada "fer el municipi accessible per a tothom és una inversió".

El batle, Antoni Mir, ha destacat que el municipi d’Alcúdia té com a prioritat que sigui accessible per a tothom i, atès el potencial de visitants amb alguna discapacitat, uns 58 milions a escala europea, Alcúdia suposa tot un atractiu turístic de primer ordre quant a accessibilitat. Mir ha alabat la feina de la Regidoria de Turisme i la implicació empresarial privada en el projecte social.