Alcúdia introdueix les murades a les escoles en format de guia didàctica

L'Ajuntament n'edita 5.000 exemplars, amb el suport dels governs central i autonòmic

L’Ajuntament d’Alcúdia ha presentat la nova guia didàctica 'Murades d’Alcúdia', elaborada per Carles Ramis del programa Joves Qualificats amb il·lustracions de Beatriz Colom. "Fins ara només hi havia un còmic sobre les murades, i a efectes didàctics es disposa d'un nou treball en format de guia que s’introduirà als col·legis. El treball va dirigit a alumnes de Primària i Secundària", ha explicat a l’ARA Balears la regidora d’Educació i Patrimoni, Bàrbara Rebassa.

La presentació ha tingut lloc al casal de Can Domenech amb presència del batle, Antoni Mir, i representants del món cultural i educatiu del municipi. La guia didàctica de les murades medievals presenta diversos capítols que expliquen d’una manera pedagògica i amb dibuixos l’eix cronològic, la construcció de la murada medieval, parla sobre les germanies, els bastions, la murada moderna, i amb diverses fotografies, requadres i il·lustracions explica la història de les murades d’una manera divertida.

Segons Rebassa, s’han editat 5.000 exemplars de la nova guia, "que pretén ser una eina de treball dins les aules a l’hora d’estudiar el patrimoni i la història local". 'Murades d’Alcúdia' té patrocini de la Unió Europea, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, el SOIB, Conselleria de Treball, Ajuntament d’Alcúdia i Consorci de la ciutat romana de Pol·lèntia.