Podem Alcúdia vol que l'Ajuntament aprovi un pla de contractació anual

La regidora Conchi Baleato exigeix màxima transparència i divulgació del programa laboral municipal

La formació política Podem Alcúdia ha demanat al Pacte de govern, que encapçala la socialista Bàrbara Rebassa, que es redacti i presenti a debat plenari un pla de contractació municipal de personal i se li doni la major divulgació entre els autònoms i empreses "per tal de donar la màxima transparència i que els petits empresaris hi puguin concórrer en igualtat de condicions".

"Això mai s'ha fet a Alcúdia i, per tant, exigim que es compleixi la Llei de contractes del sector públic", ha declarat la regidora de Podem, Conchi Baleato. A la proposta, es demana que "s'hi incorporin criteris i clàusules socials, de gènere i mediambiental, amb un clar impuls a la contractació verda". 

"Amb aquest pla de contractació, el que cercam és assolir la màxima transparència i seguretat jurídica i aconseguir, així, que tant els ciutadans com els agents, que operen en matèria de contractació, tinguin una perspectiva i una visió de conjunt de quines són les obres, els serveis i subministraments que es necessiten contractar", ha declarat a l'ARA Balears la regidora Baleato.

El ple municipal, convocat per a aquest divendres, 3 de juliol, debatrà la proposta. Podem Alcúdia espera tenir el suport de la resta de formacions polítiques del consistori.