Alaró repeteix el concurs 'Gloses per la Igualtat'

El Consell i l'Ajuntament cerquen promoure la igualtat de gènere en la cultura popular

Després de l'èxit de l'any passat, l'ajuntament d'Alaró i el Consell de Mallorca hi tornen. Totes dues institucions, juntament amb els dimonis d'Alaró, organitzen el concurs 'Gloses per la Igualtat'. Es tracta d'un concurs de glosa escrita que pretén promoure la igualtat de gènere per mitjà de la creació i la cultura popular.

Enguany, com a novetat, el concurs anirà acompanyat de dos tallers de gloses a les escoles del municipi, en què els alumnes podran aprendre aquesta tècnica artística i presentar-se al concurs juvenil que ofereix l'Ajuntament.

Els premis són de 200, 150 i 100 euros per als primers, segons i tercers qualificats de dues categories diferents, la general i la juvenil (fins als 17 anys). L'any passat, els guanyadors van ser Xavier Ferriol, Cati Eva Canyelles i Pau Riera.

Els participants poden lliurar un màxim de cinc treballs a l'Ajuntament d'Alaró fins dia 13 de gener a les 13 h. Les gloses, que hauran de tenir una extensió de més de vuit versos, han de complir les condicions següents:

  • No reproduir rols de gènere estereotipats.

  • No emprar llenguatge sexista, homòfob ni racista.

  • No caure en la hipersexualització de les dones.

  • No vulnerar la dignitat de les dones.

Al poble ja fa anys que la colla de dimonis Dimonis d'Alaró i l'Associació Cultural de Glosadors de Mallorca organitzen els 'versots', una sèrie de gloses preparades sobre l'actualitat que es llegeixen la nit de Sant Antoni a la plaça. Amb el concurs 'Gloses per la Igualtat' s'aporta una visió feminista i més plural a aquest esdeveniment.

Podeu consultar les bases completes del concurs al document adjunt en aquest article.