Ajuntament i animalistes de Porreres controlaran les colònies de moixos

S'aplicaran programes d'esterilització i sanitaris per evitar molèsties als veïnats

El ple de l'Ajuntament de Porreres acaba d'aprovar un conveni de col·laboració entre l'administració local i l'associació animalista Amics d'en Roc i na Bet, per a la gestió de colònies controlades de moixos.

Amb aquest conveni, es pretén millorar la gestió de les colònies de moixos que viuen en l'entorn urbà de Porreres. El procediment es basa en la creació de colònies controlades de moixos i la seva posterior gestió mitjançant programes d'esterilització, tractament antiparasitari i retorn a la colònia.

Aquesta metodologia té els objectius d'"eliminar les molèsties produïdes per les colònies de moixos (per orines, vocalitzacions durant el període de zel, possibles baralles), controlar el nombre de moixos a les colònies i evitar-ne la superpoblació, reduir els riscs sanitaris i millorar la qualitat de vida dels moixos".

Els voluntaris de l'associació Amics d'en Roc i na Bet duran a terme la creació de les colònies i en tindran cura. També s'encarregaran de les esterilitzacions, l'anàlisi de l'estat general i el marcatge dels moixos, que es faran en clíniques veterinàries col·laboradores del municipi. Un cop fet això, el moix serà retornat a la colònia. Per fer front a aquestes despeses, l'Ajuntament ha habilitat una partida de 3.800 euros.

Amics d'en Roc i na Bet és una associació de protecció i defensa dels animals, entitat sense afany de lucre legalment constituïda que té entre els seus objectius i finalitats emparar i protegir els animals.

Espais controlats

La batlessa, Francisca Mora, explica que "en alguns carrers i barriades de Porreres hi ha problemes. Amb la creació d'aquestes colònies, es podran marcar i esterilitzar els moixos per evitar-ne l'augment i les molèsties. Per crear les colònies, se'ls dona aliment a les zones destinades a convertir-se en aquests espais controlats".