L'Ajuntament de Santanyí completa la digitalització de l'arxiu municipal

En la primera etapa s'han registrat 8.000 documents

L'Ajuntament de Santanyí ha iniciat la segona fase de digitalització de l'arxiu municipal. L’objectiu és preservar els documents i posar-los a l’abast de tothom qui necessiti o desitgi consultar-los. Per això, l’Ajuntament de Santanyí, l’agost de l’any passat, va decidir posar en marxa la digitalització de més de 8.000 documents, que ara es completaran amb una nova fase que inclourà altres actuacions.

En primer lloc, s’ha acabat de digitalitzar els llibres d'actes pendents de la primera fase que no es varen poder incloure en el projecte inicial. També s'ha decidit centrar els esforços en la digitalització de totes les obres majors datades entre el 2010 i el 2016, que és la documentació més recent que té l’Arxiu Municipal de Santanyí.

A més, es digitalitzaran alguns plans parcials i projectes d'urbanització que hagin estat considerats importants per part dels tècnics d'Urbanisme de l’Ajuntament de Santanyí.

Formar el personal

D’altra banda, des de l’Arxiu Municipal, en un intent d'allargar el període cronològic que passarà a format digital, s’està ajudant a digitalitzar la documentació administrativa d’expedients, així com els expedients d’obres. A més, també s’ha iniciat el procés de preparació i formació dels treballadors municipals per tenir digitalitzada tota la documentació des de la seva creació, fixant normes i procediments.