Santanyí posa en marxa dues campanyes per reduir l'ús de plàstics

Regalarà bosses de compra reutilitzables i tassons de beguda als actes festius

L’Ajuntament de Santanyí ha posat en marxa una iniciativa per conscienciar la població perquè utilitzi menys bosses de plàstic. Les oficines d’atenció als ciutadans i les oficines d’informació turística repartiran 3.000 bosses reutilitzables entre els veïns i visitants per tal que les emprin a l'hora de fer la compra.

Segons ha explicat la batlessa pedània de Cala d’Or, Bàrbara Xamena, es tracta d’una campanya amb finalitat ecològica mitjançant la qual es regalen bosses reutilitzables amb la marca de Cala d’Or, Cala Figuera i Cala Santanyí, perquè la gent pugui anar a comprar sense haver d’utilitzar bosses de plàstic.

Els primers a disposar de les bosses han estat les diferents associacions del nucli de Cala d’Or, amb les quals es va mantenir una reunió per presentar diferents iniciatives i preparar els esdeveniments socials del 2019. Les bosses es podran recollir a les dependències municipals de l’Oficina de Turisme de Cala d’Or.

Aquesta iniciativa per protegir el medi ambient se suma a una altra, també posada en marxa per la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Santanyí, basada en la distribució de tassons de plàstic reutilitzable. Es tracta de tassons que es repartiran durant les festes com la Feria de Abril de Cala d’Or, la nit de Cap d’Any, o en altres esdeveniment en què participi molta gent, per reduir la quantitat de residus que es generen amb les begudes.

Segons el regidor de Turisme de Santanyí, Rafael Batle,"la idea és aconseguir conscienciar els veïns de la importància de reduir l'ús dels plàstics, i per això s’aniran repartint tassons als diferents esdeveniments que s’organitzin, una acció que complementarà la iniciativa de
les bosses de compra que es repartiran a Cala d’Or, Cala Figuera i Cala Santanyí".