L'Ajuntament de Manacor oblida passar la revisió als seus edificis vells

Urbanisme reconeix l'errada i ho justifica per la manca de personal

Cinc edificis públics de Manacor que estaven obligats per ordenança municipal a haver de passar l'IAE (informe d'avaluació d'edificis) no ho han fet, segons la regidora d'Urbanisme, Bel Febrer. MÉS-Esquerra, el partit majoritari, a l'oposició, ha denunciat la falta de serietat de l'equip de govern "que exigeix als ciutadans la normativa que l'Ajuntament mateix no compleix".

El regidor Joan Llodrà, de MÉS-Esquerra, ha demanat per quina circumstància els cincs edificis municipals, que a dia d'avui haurien d'haver passat l'avaluació tècnica perquè han sobrepassat els cinquanta anys d'antiguitat, encara no l'han tramitada. Segons Febrer, ha estat una errada del departament, que ella assumeix i es compromet que els immobles públics obligats a ser revisats passaran la inspecció en el termini que els pertoca. Però també ha recordat la greu mancança de personal que pateix el departament, cosa que ha obligat a externalitzar determinats projectes.

Immobles afectats

Els edificis públics afectats per l'ordenança de l'AIE són: el col·legi La Torre, el Museu Arqueològic, Ses Cotxeres, el col·legi de l'Espinagar i l'edifici municipal del carrer Nou. D'acord amb la normativa local, des de 2016 fins a 2020, 9.711 edificis de més de cinquanta anys han d'haver passat una inspecció i presentar un informe d'avaluació que en garanteixi el seu bon estat a l'Ajuntament.

Durant 2016 i 2017, no arribà al 20% el nombre de propietaris d'immobles que compliren amb el requisit. L'ordenança que regula el control per al bon estat dels edificis del terme municipal (aprovada el 23 d'abril de 2016) estableix una sèrie de sancions, si no es compleix la inspecció, amb multes que es rebaixen a 150 euros si després de l'advertència municipal el propietari presenta finalment l'IAE.