Els vals de l'Ajuntament de Manacor per incentivar el consum local han generat un negoci de 802.420 euros

La quantitat de la compra incentivada pels abonaments és d'una mitjana de 5.359 euros per a cada establiment

Els vals de consum de 10 euros que l'Ajuntament va posar a l'abast dels residents el 14 de desembre per incentivar el consum local han generat un volum de negoci de 802.420 euros. Fins al darrer dia del 2020 es varen descarregar 36.710 vals, 31.618 dels quals es varen bescanviar als 150 comerços i establiments adherits a la iniciativa municipal, segons ha informat aquest dimarts el Consistori.

La quantitat de la compra incentivada pels vals és d'una mitjana de 5.359 euros per cada local. El 25% dels vals s'ha gastat en roba, amb una despesa mitjana de 44 euros i el 21% s'han gastat en alimentació i vins, cosa que representa una mitjana de 31 euros.

La compra en botigues d'esports ha estat del 13% amb una compra mitjana de 50 euros. Finalment, el 10% s'ha gastat en decoració, il·luminació, electricitat, electrodomèstics i altres objectes per a la llar. La compra mitjana ha estat de 40 euros.

"Ha estat una campanya molt innovadora, en la qual hem intentat millorar pràctiques que ja s'havien fet a altres ajuntaments", ha assegurat en el comunicat el batle de Manacor, Miquel Oliver. També ha destacat que les dades demostren que els vals no només s'han destinat per comprar reglats perquè també s'han comprat productes alimentaris.