L'Ajuntament de Manacor emprèn accions contra l'UTE de l'enllumenat

Per a l'oposició, les possibles sancions arriben massa tard

El ple de l'Ajuntament de Manacor ha aprovat iniciar el tràmits corresponents per sancionar, d'acord amb amb el plec de prescripcions tècniques d'imposició de penalitats, l'UTE que gestiona el servei de l'enllumenat públic del municipi.

Les reiterades deficiències i incompliments per part de la concessionària del servei són, segons el delegat de Serveis Generals, Joan Sagrera, bons motius per sancionar-la i demanar-li responsabilitats. Els serveis tècnics de l’Ajuntament han redactat un informe detallat sobre les greus mancances, entre les quals hi ha la tardança a resoldre les avaries que durant dies deixen a les fosques carrers i barris sencers.

Endesa Ingeniería SLU - ENEL SOLE - Endesa Energia SAU és l'UTE que gestiona l'enllumenat des del 2013 per 600.000 euros anuals. L'Ajuntament, durant els darrers anys, ha fet requeriments constants per la manca de llum a les vies públiques, que es relaciona amb l’increment de la inseguretat durant les nits.

El proper consistori podria arribar a resoldre la concessió. Però abans, l’Ajuntament haurà d'esgotar la via de penalitzar l'UTE pel presumpte incompliment de contracte. Segons l'equip de govern, la xarxa compleix la normativa d’intensitat, però suspèn en manteniment i control horari.

El partits de l'oposició, MÉS-Esquerra, PSOE i Volem, consideren, en línies generals, que les penalitzacions arriben massa tard, cosa que, segons Sagrera, es deu que els serveis tècnics han tingut poc marge per intervenir abans fins que s'ha pogut contractar una nova enginyera.