L'Ajuntament d'Inca subvencionarà la reforma de 34 façanes

Els béns catalogats rebran un ajuda mitjana de 5.500 euros

L’Ajuntament d’Inca ha posat en marxa enguany subvencions per a la conservació, la restauració i la rehabilitació de façanes de béns immobles del nucli urbà. En total, 34 béns immobles podran gaudir d’aquesta nova línia de subvencions, que es tornarà a activar l’any 2020. A aquest programa, el Consistori hi havia destinat una inversió màxima de 100.000 euros, import que ha quedat exhaurit atesa l’alta demanda dels ciutadans inquers.

"L’objectiu d’aquestes subvencions és impulsar les obres de rehabilitació i restauració de façanes, i fomentar, així, que es mantinguin en bon estat de conservació els immobles. També ens permet regenerar el nucli antic de la ciutat", ha explicat el regidor de Model de Ciutat de l’Ajuntament, Andreu Caballero. 

El pla de subvencions preveia dues línies d’ajudes, una destinada als edificis catalogats o als situats al nucli antic i una altra per a edificis ubicats a la zona d’eixample. 14 projectes aprofitaran la primera línia d’ajudes, amb una subvenció mitjana per immoble de 5.500 euros. D’altra banda, se subvencionaran 20 projectes més a l’eixample, amb una ajuda mitjana de 2.500 euros, en el marc de la segona línia d’ajudes.

Inversió

Aquestes obres suposen una inversió al municipi de més de 400.000 euros, dels quals l’Ajuntament en subvenciona 100.000. "El pla de subvencions per a la rehabilitació de façanes és una bona eina per millorar la imatge de la ciutat i també posa en valor el patrimoni arquitectònic d’Inca”, ha assenyalat el batle, Virgilio Moreno.