Inca celebra que l'escola de música sigui conservatori professional

El regidor de Cultura, Toni Rodríguez, explica que a partir del nou curs els alumnes ja no hauran de desplaçar-se a Palma per poder examinar-se

Inca té oficialment un conservatori professional de música. La concessió va ser aprovada en el ple del Consell de Govern de divendres passat i es farà efectiva a finals d'aquest mes, quan comenci el nou curs de l'Escola Municipal de Música Antoni Torrandell.  

Aquesta escola actualment impartia ensenyaments elementals de música i de grau mitjà fins a 4rt curs, mitjançant el Programa Reglat d'Ensenyaments Professionals (PREP). Això implicava que, malgrat que els alumnes cursaven estudis a Inca, havien de desplaçar-se a Palma per als exàmens trimestrals. A partir d'ara, però, els alumnes ja podran examinar-se en el centre. 

El regidor de Cultura,  Toni Rodríguez, explica que es tracta d'un "projecte de legislatura" que varen iniciar fa tres anys. "El fet que Inca disposi d'un centre d'estudis musicals professionals també suposa una millora per als municipis del voltant, ja que es podran aprofitar d'aquest fet i podran cursar a Inca els seus estudis", ha subratllat. Alcúdia, Santa Margalida, sa Pobla i Muro són alguns dels pobles que se'n beneficiaran.

L'Ajuntament ha remarcat en un comunicat que s'han adequat les instal·lacions de l'Escola Municipal al Casal de Cultura del carrer Dureta per tal d'acomplir els requisits d'espais per impartir els estudis professionals de música. Per exemple, s'ha instal·lat una escala d'incendis nova perquè l'anterior no complia amb la normativa. 

Pel que fa al professorat i l'organització de les classes, explica que no ha estat necessari fer modificacions. Actualment l'escola té prop de 20 professors i 170 alumnes; a més dels cursos reglats, imparteix estudis d'ensenyament no reglat per a aquelles persones que volen estudiar música però sense l'objectiu d'obtenir una titulació.

Quant a dansa, si bé ara s'impartirà de manera no reglada, l'objectiu de l'Ajuntament és treballar per aconseguir els espais adequats a fi de poder impartir-ne com a mínim el grau elemental, atès que els estudis de dansa requereixen uns espais molt concrets i amb unes característiques que avui dia no són possible a l'actual seu del Conservatori.