L'Ajuntament d'Inca consolida nou places noves d'agents de policia

Es preveu augmentar "dins les possibilitats pressupostàries" la plantilla actual, que és de 57 efectius

El planter de la Policia Local d'Inca cobrirà de manera definitiva nou places d'agent. Aquest fet es produirà una vegada acabi el procés iniciat per l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP) amb l'objectiu de posar en marxa els procediments per estabilitzar places de policia vacants, dotades i ocupades per personal funcionari interí.

"Per l'Ajuntament d'Inca, aquest procés suposa fer una passa endavant en el pla de millora de la policia i executar als acords fets amb els representants del planter d'agents", ha explicat Sebastià Oriol, tinent batle de Mobilitat, Bon Govern i Esports.

Aquests processos de l'EBAP s'emmarquen en el nou escenari en matèria de policies locals, que ha suposat el Decret Llei 1/2017 i la nova Llei 11/2017 de coordinació de policies locals que modifica la llei de 2013, el qual permet als ajuntaments que tinguin places de policia local vacants, dotades pressupostàriament i ocupades per personal funcionari interí, fer un procediment extraordinari per proveir-les pel sistema de concurs oposició, en un termini de tres anys.

L'actual plantilla municipal de seguretat és de 57 efectius. Amb aquesta dotació policial, Inca compleix amb les ràtios que marca la normativa per les dimensions de la ciutat. Malgrat tot, l'equip de govern manté l'aposta per augmentar el planter, "dins les possibilitats pressupostàries", com s'ha fet els darrers quatre anys.

Manca d'efectius de la Guàrdia Civil

Inca, per la seva situació i condició de capital comarcal, suporta una pressió de visitants que venen a fer feina, compres o a serveis com l'Hospital d'Inca o els centres educatius. A més, per la manca d'efectius de la Guàrdia Civil, els agents locals han d'assumir competències impròpies. Per tot això, dins el pla de modernització de la Policia Local es veu necessari assolir un augment de policies per poder oferir un millor servei.

Cal recordar que, en els darrers quatre anys, s'han incorporat deu agents. "Estam immersos en un procés necessari per rejovenir el planter municipal", ha indicat el batle, Virgilio Moreno. Des de l'equip de govern s'està dissenyant, juntament amb els tècnics de la Policia, tot un conjunt de mesures per millorar el servei.