URBANISME

L’Ajuntament de Felanitx legalitza els seus horts urbans

Es tracta d'una àrea d’equipament ubicada en un lateral del parc municipal de la Torre

“Intentam arreglar una de les coses que es va fer malament durant la legislatura passada”. Amb aquesta frase, el delegat d’Urbanisme de l’Ajuntament de Felanitx, Joan Xamena (Bloc), justifica l’encàrrec als serveis tècnics municipals d’un projecte de legalització dels quatre mòduls d’estris dels horts urbans que ocupen uns 60 m2 situats al jardí de l’Hospici, una àrea d’equipament ubicada en un lateral del parc municipal de la Torre.

Xamena reconeix que es tracta d’una obra sense projecte de l’anterior Consistori del PP, encapçalat per l’avui cap de l’oposició, Biel Tauler. Tauler ha explicat a l’ARA Balears que “fa quatre o cinc anys vaig donar ordre als tècnics d’Urbanisme perquè redactassin el projecte dels mòduls, que es construïren a través dels tallers ocupacionals del SOIB”. “Donava per fet que tot havia seguit el seu curs, però Xamena em va dir fa uns dies que, arran d’una denúncia, s’havien adonat que faltava el projecte dels mòduls nous. Al mateix indret ja hi havia unes casetes velles”, assegura.

“En cap moment vaig anar a comprovar que tot hagués seguit el tràmit habitual, perquè era feina dels tècnics, després que jo donàs l’ordre de posar en marxa el projecte”, s’excusa Biel Tauler.

Els mòduls aixecats amb material d’obra serviran perquè els usuaris de les 40 parcel·les de 36 m2 caddascuna hi puguin deixar les eines que emprin en el seu hortet. Trenta dels usuaris dels horts urbans aconseguiran la concessió a través dels serveis socials municipals. Es deixen els 10 horts restants per a tallers d’ocupació de jardineria, explica el regidor d’Urbanisme.

El jardí de l’Hospici ocupa una extensió de 3.875 m2. A les parcel·les, hi arriba l’aigua a través de tres pous de vena que hi ha a la zona. Per ara, el projecte d’horts urbans està a l’espera de ser legalitzat.