Inca s'omplirà de música, poesia, màgia i dansa amb el setembre cultural

Els espectacles tindran lloc a la plaça de l'Aigua cada divendres del mes

El batle, Virgilio Moreno, i la delegada de Cultura, Alice Weber, han presentat la quarta edició del programa 'Setembre a Inca: la cultura al carrer', que omplirà un any més la plaça de l’Aigua de música, poesia, màgia i dansa durant aquest mes. "Volem que la cultura sigui accessible a tothom i, per això, és important fer-la present dins l'espai públic. Aquest setembre serà el cicle de cultura al carrer, però aviat ampliarem espais, temàtiques i mesos d'actuació", ha explicat Alice Weber. 

Cada divendres del mes de setembre, a les 20.30 hores, hi haurà un espectacle a peu de carrer i accessible per a tothom. El cicle comença aquest divendres, 6 de setembre, amb l’actuació musical de Vers Endins i la presentació del seu nou disc, 'Despulla’t, eixampla’t, somriu!', produït per micromecenatge, carregat de poesia que recull versos d’autors com Pau Vadell, Carles Rebassa, Rosa M. Arrazola, Vicent A. Estellés...

El divendres 13 de setembre, la plaça de l’Aigua acollirà un recital poètic a càrrec de Bartomeu Crespí, jove promesa de la poesia catalana molt vinculat a la nostra ciutat. El ivendres 20 de setembre serà el torn de la màgia de la mà de Màgic Cloquell, que farà un espectacle per a tota la família en què combinarà jocs de mans amb un toc d’humor.

Darrer espectacle

Catalina Carrasco i Gaspar Morey seran els encarregats de tancar aquesta quarta edició de 'Setembre a Inca: la cultura al carrer' amb 'Travelling', un espectacle de dansa i tecnologia interactiva. Aquesta actuació de dansa al carrer és una adaptació de la versió de sala 'Viatge enlloc', la qual gaudeix de nombrosos reconeixements com a projecte orientat a la recerca teatral alternativa.  En aquesta performança, la ballarina serà la que modularà la banda sonora de la peça a partir del cos i el gest.

A més a més, cal destacar que per completar el programa d’activitats culturals s’oferiran tapes de degustació. "Des de l’Ajuntament continuam amb la ferma aposta per revitalitzar la participació ciutadana en actes culturals de diferent índole al llarg de tot l’any i convertir la cultura en un aspecte diferencial de la nostra ciutat", ha assenyalat Virgilio Moreno.