19/12/2021

Un verterà deixa en ridícul el Mallorca

2 min

Poder brufar les festes amb una victòria és l’objectiu de qualsevol equip, i el Granada celebrarà Nadal amb una golejada que duu la firma d’un dels jugadors més veterans de la categoria. Jorge Molina, a 39 anys, ha marcat tres gols gairebé sense despentinar-se i amb una classe que voldria tenir més d’un jugador molt més jove que ell. Tot i que encara queda la segona volta, ni el Granada ni el Mallorca no poden badar i perdre de vista l’objectiu prioritari de mantenir la categoria. El fet que hi hagi equips que no surten de la zona més vermella de la classificació no vol dir res i sempre n’hi ha que poden millorar. Això és el que fa el Granada, un equip que va de menys a més i que ho ha demostrat davant l’equip de Luis García Plaza. Sense fer un partit extraordinari, els de Los Cármenes hi han posat sobretot més ofici, més intensitat i, en definitiva, més qualitat tècnica, tant individual com col·lectiva.

Sentir les paraules de l’entrenador del Mallorca després del partit a vegades ens sonen a broma. Les respectam, però no les compartim, perquè el Mallorca ha competit a un nivell molt baix. Justificar l’errada de Fer Niño quan el marcador era de dos a un i que hauria pogut ser el dos a dos no és més que pueril. Trobar la derrota d’exagerada, també. És lògic que el tècnic no renyi els jugadors en públic, però negar l’evidència tampoc no serveix de res.

El Granada ha estat superior en totes les zones del camp: a la seva àrea (no ha tingut gaire feina); al centre del camp, on Baba i Galarreta sempre s’han vist superats per Milla i Gonalons, i sobretot, a l’àrea de Reina, on Jorge Molina ha fet el que ha volgut. El Mallorca ha estat incapaç de gestionar el momentani empat de Dani Rodríguez, perquè li falten futbolistes que hi posin la pausa necessària per controlar el joc. Anar-se’n de vacances amb una golejada no és gens agradable, però el rival que vindrà a Son Moix quan es reprengui la lliga dia 2 de gener tampoc no ho és. L’irregular Barça de Xavi Hernández, amb una colla “d’infants” molt perillosos, intentarà mantenir la bona dinàmica de joc que ha trobat amb els jugadors de la Masia. El Mallorca haurà de canviar d’actitud –segur que ho farà– davant un equip d’aquells que deixen jugar, però que de moment és una incògnita, sobretot defensivament. En tot cas, un Mallorca-Barça sempre és i serà un partit atractiu. 

Ricard Pla és periodista

stats