OPINIÓ

De vegades les derrotes són positives

Aquestes són les característiques de les eliminatòries. Si en el partit d'anada hi ha un equip que no encaixa, sempre sol tenir més possibilitats de guanyar. Aquest detall, el Mallorca l'ha tingut clar des del principi. En el partit d'anada a Palma va sortir ben mentalitzat i, en el de tornada, el rendiment menys intens li ha bastat. Una derrota per la mínima li ha estat suficient per poder disputar la final, que tindrà els escenaris de Riazor i Son Moix (esperem que l'entrada sigui ben significativa), on es decidirà quin és l'equip que acompanyarà l'Osasuna i el Granada la pròxima temporada a la Primera Divisió.

La màxima categoria és la que tots els mallorquinistes desitgen, sobretot els qui s'han desplaçat a Albacete amb la consigna ben clara: orgull illenc. És una frase poc vista i, en aquest cas, diríem que és d'agrair. Si per altres coses l'illa no és gens ben vista (urbanisme, 'balconing', gateres i poc civisme), estaria bé poder presumir de tenir un equip entre els millors de la lliga. D'estadi, en tenim, i d'afició, està més que demostrat, i més encara quan l'equip s'hi juga qualque cosa realment important. Fem, doncs, un aplaudiment per als valents que han viatjat a terres manxegues per veure el seu equip i acompanyar-lo en les jornades decisives d'aquesta emocionant promoció d'ascens.

Tot i que no ha estat un gran partit, els nervis, la concentració i el compromís de tots els jugadors sí que han estat impecables. Xoca veure un mallorquí, Tomeu Nadal, com a capità de l'Albacete i també concentrat per a la causa. Si a Palma va encaixar dos gols, aquest diumenge vespre ha fet un parell d'intervencions fonamentals, semblants a les que ha protagonitzat Manolo Reina, sobretot en una rematada del millor dels locals, Zozulia. Podríem afirmar que els dos porters han estat claus i han fet la seva feina al cent per cent. La classificació del Mallorca és totalment merescuda i a la vegada sorprenent. Recordem que la majoria dels titulars no fa ni un any que pujaven de Segona B a Segona A, i que en cap moment l'equip no ha abandonat els deu primers llocs de la classificació. Una temporada espectacular per a l'equip de Vicente Moreno, que a mesura que arribaven les darreres oportunitats ha fet els impossibles per accedir a la promoció d'ascens. Ara mateix el Mallorca és a 180 minuts de canviar de categoria.

L'Atlètic Balears també en vol més

Més o menys és el que viu l'Atlètic Balears, que aquest diumenge horabaixa ha fet una gran passa per pujar a la Segona A. Una victòria per la mínima ha bastat a l'equip de Mandiola per derrotar el Melilla. Ara l'equip de Son Malferit haurà d'intentar eliminar el Mirandés, el mateix que ja va ser derrotat pel Mallorca ara fa més o menys un any.

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF