09/07/2021

I ve la cinquena

2 min

Segons l’OMS, el nombre de morts a conseqüència del covid-19 en el món ascendeix a 4 milions de persones! Amb aquesta xifra iniciam el cinquè capítol d’aquesta aventura global. Paral·lelament a tot el que es relaciona amb la pandèmia, que ara torna a ser una altra vegada el monotema informatiu, han ocorregut esdeveniments importants en el món, que han estat eclipsats durant uns dies per la revolució i indignació d’uns joves estudiants obligats a mantenir una quarantena en un hotel en què no els faltava de res.

La premsa ha convertit un grapat d’adolescents en les estrelles indiscutibles de l’inici de l’estiu. Tancats, “pobrets”, en un hotel i maltractats per la preocupació col·lectiva que no fossin portadors del virus. Per si se’ls ha oblidat a ells i als seus preocupats familiars, el total de morts solament a Espanya ascendeix a 80.997 persones. Dit d’una altra manera, 80.997 persones mai més tornaran a gaudir ni de l’estiu ni de l’hivern. A les 80.997 persones que ja no hi són tal vegada els agradaria estar en quarantena en un hotel, a canvi de continuar vius. No hem d’oblidar que, abans de partir, tots els morts han sofert en els seus pulmons i cossos diversos dolors que molts de professionals sanitaris han intentat mitigar i en molts de casos han estat els únics que els han acompanyat en el seu darrer viatge. Durant llargs mesos, moltes de persones treballaven intensament perquè estiguéssim bé. Però a aquests joves i als seus pares i mares només els preocupaven les seves minúscules vides i el seu desmesurat egoisme i falta d’empatia. La història de la humanitat s’ha iniciat amb la seva existència, abans d’ells no existia res.

La notícia dels estudiants de l’hotel covid i la seva minúscula revolució, la qual, personalment, consider buida de tota empatia cap al proïsme, va eclipsar alguns esdeveniments com, per exemple, la celebració del centenari del Partit Comunista Xinès. És un esdeveniment de summa importància, perquè ens recorda que el gegant xinès duu a terme un genocidi cultural contra minories ètniques que no agraden a les elits del país comunista. Ens ha d’importar tot el que ocorre a la Xina, perquè cada peça que porta l’etiqueta Made in China ens ha de recordar que en aquell país gegant un grup de persones són esclavitzades, maltractades i usades com a mà d’obra per part d’empreses gegants que ens vesteixen, ens calcen i ens proporcionen productes d’alta tecnologia.

La celebració del centenari del Partit Comunista ha anat acompanyada de l’obertura d’una investigació contra quatre empreses tèxtils acusades de beneficiar-se del treball forçat dels uigurs. Des de finals de juny aquestes empreses són objecte d’una investigació a França per “encobriment de crims de lesa humanitat”. En l’àmbit individual, prendre consciència de les atrocitats que ocorren al món ja és un acte de revolució, perquè com va dir W. Mandela, “privar les persones dels seus drets humans és posar en dubte la seva pròpia humanitat”.

Filòloga
stats