02/04/2022

El VAR decideix

2 min

És possible que la derrota no sigui del tot injusta, però ningú que hagi vist el partit podrà negar que el VAR i Mateu Lahoz han influït —de manera indirecta, si voleu— en el desenvolupament del joc i, per afegitó, en el resultat final. L’acció i l’adjudicació posterior d’una falta inexistent de Russo s’ha dictaminat quan havia passat devers un minut del fet. L’àrbitre no havia observat falta i, avisat pel VAR, decreta un penal que no existeix. Al final, aquesta mena de rearbitratge ha perjudicat el Mallorca, que ha hagut de jugar més de mitja hora amb un home menys, inferioritat que lògicament ha aprofitat el Getafe. Resultat: un a zero i setena derrota consecutiva, tot i el debut de l’entrenador.

Una hora abans que començàs el partit, el gabinet de premsa del Mallorca informava de la baixa de darrera hora i per malaltia de Martin Valjent. Si amb l’absència de Raillo i Jaume Costa la defensa ja quedava debilitada, amb la de Valjent el problema encara ha estat més greu. A partir d’aquí, Javier Aguirre s’ha inventat una línia totalment inèdita, situant Baba al centre, devora Brian Olivan, i jugant amb un lateral dretà a l’esquerra. Per tant, no ens ha d’estranyar que el tècnic mexicà sortís a no encaixar fos com fos. Aquestes eren les intencions abans de l’expulsió de Franco Russo i aquestes han estat fins al final del partit. Però ha arribat el gol de Borja Mayoral i Aguirre s’ha vist obligat a fer canvis que no li han servit absolutament per a res, més o menys com passava al seu antecessor. La gran diferència ha estat que els tres homes del Getafe que han entrat a la segona part han capgirat el resultat i els del Mallorca s’han limitat a perseguir la pilota per tot el camp, sense cap oportunitat. Ni amb onze ni molt menys amb deu el Mallorca no ha tingut la més mínima possibilitat de fer cap gol ni cap jugada de perill. L’equip de Javier Aguirre —que tindrà una feinada per endreçar-lo— ha acabat amb més de vint faltes, que no han servit per a res i que denoten la falta de talent d’un equip que de cada vegada juga pitjor. Com s’ha comprovat a Getafe, al més mínim contratemps el Mallorca no té capacitat ni futbol per reaccionar. Avui Aguirre ha retocat algunes coses, però la situació i la classificació són tan dolentes, que és molt difícil preveure un canvi de rumb.

Ara torna a presentar-se un altre partit més que delicat: la visita, dissabte que ve, de l’Atlètic de Madrid, un equip que Javier Aguirre va entrenar, però que aterrarà a Son Moix amb uns objectius molt clars i diferents dels del Mallorca. 

Ricard Pla és periodista

stats