Opinió 21/11/2015

Val més sentència de metge que de jutge

És curiós el canvi d'opinió de la gent davant de fets similars

i
Josep Femenias (@josepcatt)
5 min
El fins ara jutge, Yllanes. / ARA BALEARS

Josep Femenías @JosepCatt

L’immens dipòsit de cinisme líquid del PP ha vessat aquesta setmana quan parlant del jutge Yllanes ens han regalat perles com ara aquesta: “No sé on és la imparcialitat de la justícia” o “molt apolític no devia ser”. A banda que sembla que es curin en salut, fa un dissabte preciós per recordar que l’ACTUAL president del TC, el Sr. Francisco Pérez de los Cobos, va ser MILITANT del PP i tothom va dir que beníssim i tot ben normal. Potser és tan normal com que el president de La Liga digui obertament ser madridista. I encara tornaran a dir que respecten els jutges i les sentències.

UN DIA NORMAL A CAN PP

@Azul_Mar_Cielo

@policía El concejal del PP en Peñamelera Baja, Asturias, Martín Noriega Campillo, insta a pegar tiros a #refugiados

Ahà…

Partido Popular @PPopular

No se entiende que Pablo Iglesias pida un minuto de silencio por las víctimas de París y otro minuto de silencio por Siria @JavierMaroto

Igual de salades són les llàgrimes a París que a Raqqa, em sembla a mi.

Salvador Cot @salvadorcot

MOLTA ATENCIÓ!!! Alfonso Alonso (PP) demana unitat contra el jihadisme i l’independentisme català

Perdran Catalunya fent el ridícul i sense haver entès res.

Xavier García Albiol @Albiol_XG

Una semana después atentado París, aquí mi opinión: Uno de los grandes problemas de la UE es el multiculturalismo. Principal causa no integración

Amb una paraula…

UNA MICA DE PARÍS

Amor etern a les paraules apocalíptiques de Joan Mesquida dient que ara vindran infinitat d’atemptats i que és fàcil arribar a les illes perquè hi ha molta costa i ens poden entrar per allà i morirem tots plegats gairebé segur. HOSTI, CAL??

A totes aquestes, ‘La Razón’ confon un jihadista amb un que passava per allà i el treuen en portada a tota foto per facilitar que l’apallissin pel carrer. Està clar que les millors mentides se les guarden per a Catalunya.

8 terroristes identificats, 0 refugiats, tothom amb passaport europeu però la culpa és de l’espai Schengen. Goebbles pot estar ben orgullós del seu llegat.

Xavier Aldekoa @xavieraldekoa

Países que más refugiados acogen:

1 USA, 2 Rusia, 3 China, 4 Germany, 5 France, 6 UK, 7 Spain, 8 Italy. Es coña. Top 8 vendedores de armas del mundo

COSES D’EN MINIMESSIES

ЯRubén Sánchez @RubenSanchezTW

Multiplicar por 4 el sueldo del presidente, mantener calles franquistas y limitar el uso de Twitter. Sin duda, Ciudadanos viene a salvarnos.

Tornarà a passar: votareu autoritarisme i us passareu 4 anys lamentant haver votat autoritarisme.

Jaume Barberà @JaumeBarbera

“’França canta unida l’himne i aquí el xiulem’”, Albert Rivera a la portada d’’El Mundo’

Què tal si fomenta “el perquè de les coses” i fa una proposta atractiva i decidida? Potser tot plegat aniria d’una altra manera.

Per coronar la setmana, en Minimessies anà a @El_Intermedio a dir que no cal condemnar el franquisme i que els carrers amb noms franquistes no s’han de canviar perquè “no interessa a la gent”. Si ara el meu padrí fos aquí, l’enviaria allà on no plou.

DUES DE FREDES I DUES DE CALENTES

Biel Barceló diu d'Alberto Jarabo

Biel Barceló.

Les fredes

És una bona persona, planera, empàtica i accessible. Té uns valors humans i polítics positius, que compartesc quasi al cent per cent. Puc afirmar que tenim “bon rotllo” personal.

És un ciutadà que acaba d’arribar a la política i, per tant, té la frescor dels novençans, i potser la falta de prejudicis o de “mals vicis” que tenen altres persones que ja fa un temps que s’hi dediquen.

Les calentes

Precisament el fet de ser un polític novell fa que acusi la falta d’experiència, ja que se li escapen moltes coses del funcionament del Parlament i de la gestió política en general. Això fa que es deixi clavar algun ‘gol’. Fa massa seguidisme del que diuen uns altres, per exemple, del darrer pronunciament d’aquesta o aquella entitat, o de les consignes de la direcció estatal del seu partit. Això li resta credibilitat i autoritat, i denota que en moltes coses no té un criteri propi gaire clar i fonamentat.

Alberto Jarabo diu de Biel Barceló

Alberto Jarabo.

Les fredes

Biel es diu com el meu fill, la qual cosa li aporta un grau de familiaritat quan parlem. Biel és un polític de ritme frenètic, de moviments àgils, d’imatge exterior elegant, jovial i cuidada. Bon psicòleg i hàbil tertulià, tant en el debat parlamentari com quan sortim de canyes. Hàbil reinventant-se en coalicions polítiques que al llarg d’aquests últims anys han millorat la imatge, la cohesió i el discurs del nacionalisme d’esquerra de l’illa. Tal vegada per mantenir un baix perfil polític públic ha aconseguit esquivar les brases del desgast en política.

Les calentes

Si s’escodrinya una mica surt a relluir que la seva aparença de certa novetat no és tal. Anteposa amb excés els interessos partidistes, potser perquè fa molts anys que està en el poc agraït ecosistema polític. Hauria de reconèixer que no és l’únic a qui obsessiona la falta de finançament adequat de Balears. Darrere dels seus innegables ímpetu i activisme, s’amaga una falta de coratge que li ha impedit ser president de Balears. El canvi passa per les seves mans i la seva inseparable americana blava.

COSES QUE NO HE EXPLICAT MAI

Maria Magdalena Amengual @MMAmengual

Maria Magdalena Amengual.

El meu enamorament per la Serra va augmentar a mesura que disminuïen les sortides nocturnes. Els dissabtes matí passaren a ser un dels millors moments de la setmana, m’impregnava els sentits de natura i d’una sensació de llibertat que arrossegava tots els nirvis. Al meu historial de recerques per la xarxa començaren a ser freqüents noms com camí de s’Arxiduc, dels Pintors, del Correu, etc. i una part de l’armari es va anar omplint de roba adequada per anar a caminar (trekking si vols ser més cool). Un “bon” dia, uns amics em proposaren anar amb el seu grup excursionista i, evidentment, no podia quedar enrere (tot i saber que eren molt més bons que jo físicament). Així que jo, la meva motxilla i el meu orgull (que vaig perdre aviat) enfilàrem cap al Gorg Blau, camí de set hores de vistes meravelloses, tres muntanyes de mil i busques de metres i rossegueres impossibles. Només us diré que val més anar tira-tira i poder caminar l’endemà…

Mestra (rebut per MD)

Escoltant...

Ordinary Love de U2

stats