09/05/2021

La vacuna contra el covid la té Ayuso i se serveix en gerra

2 min

Entre les paradoxes fascinants dels diaris que ufanegen de defensar la Constitució, una de les més flagrants és la de l'empedreïment amb què intenten recentralitzar l'Estat, en contra de l'ordenació territorial cafeparatodista que dicta el Text Sagrat Que Ens Vam Donar Entre Tots. (Entre tots els que fa 43 anys en tenien ja com a mínim 18, però tira).

L'últim exemple el tenim en les portades d'aquest dissabte. Constaten que la fi de l'estat d'alarma pot suposar normatives diferents a les comunitats, depenent de quines siguin les respectives actuacions dels tribunals superiors. Ho venen com una cosa molt problemàtica, quan en realitat no queda clar quin és el prejudici: diferents autonomies poden tenir diferents situacions i diferents sensibilitats. I, tanmateix, els titulars són tremendistes com d'habitud. "El caos que s'abat: toc de queda a les Balears i sense aval judicial al País Basc", diu l'Abc. "Cap al caos: davant la inacció del govern, cada comunitat i cada tribunal regula el seu propi escenari", rebla La Razón. I? De què serveix, exactament, la divisió en comunitats autònomes, si no tenen capacitat d'exercir poder aprofitant la proximitat amb l'administrat?

I després hi ha, esclar, l'arrenglerament d'algunes capçaleres amb les polítiques que posen l'inalienable dret a prendre canyes per sobre la niciesa molesta de la salut pública. En un dels subtítols, l'Abc explica que les autonomies estan dividides entre "el cerrojazo y la libertad". El binomi és clarament desequilibrat. També haurien pogut dir, per exemple, que estaven dividides entre la responsabilitat i el menyspreu per la vida. Hi ha un punt de negacionisme, en aquesta defensa del no-passa-res. Alguns deuen creure que el remei contra el covid no era el diòxid de clor, sinó una Mahou ben fresqueta, presa preferentment a l'interior d'un bar atapeït.

stats