08/07/2021

Tribunal de Comptes, caverna i multes L'Oréal

2 min

El Tribunal de Comptes està bastant unchained, imposant càstigs per quadruplicat i altres menudeses, però al gruix del panorama mediàtic espanyol ja li està bé, perquè ho consideren el magre consol pels indults. La decisió de la Generalitat d'intentar mitigar aquestes multes L'Oréal –porque yo lo valgo– ha irritat els sospitosos habituals. La novetat és que El País, que es mantenia relativament suau en la cosa catalana, ni que sigui per afavorir l'aprovació dels pressupostos de Pedro Sánchez per al 2022, es despenjava aquest divendres amb un editorial agressiu en què qualificava de "censurable" l'acció del Govern. "El diàleg sobre la qüestió catalana és benvingut, però res que no s'ajusti estrictament a la llei és acceptable", escriuen, i reclamen que s'impugni si hi ha dubtes legals que, evidentment, no trigaran a trobar: si l'Estat s'ha inventat una sedició, no tindrà problemes ara per trobar simplement dubtes en un projecte que contravé una de les seves institucions més qüestionables.

Portada 8 juliol 2021 El País

La resta del panorama d'aquest dijous, tempestes en gots d'aigua. O de xarrup. Marta Vilalta va dir que en castellà no existia un verb amb les connotacions que té enraonar per alguna cosa i Libertad Digital s'escandalitza i l'acusa de supremacisme. La peça que ho explica té una notícia relacionada al costat, titulada "La gossada separatista ataca els germans Márquez perquè donen suport a la selecció espanyola". Si arriben a ser-ho ells, de supremacistes...

Ah, i que algú arregli el fax a la bona gent de l'Abc, que avui en el seu titular de portada es referien a Junqueras com "el pres", tot i que ja fa disset dies que el van indultar. Es veu que la notícia no els ha arribat. Confio que sigui això, perquè si es tracta d'un atac de negació, això no ho solucionen ni dos parells de Tribunals de Comptes.

stats