21/02/2021

Tres punts que semblen sis

2 min

Als aficionats al futbol no els hauria sabut gens de greu pagar l’entrada i un poc més per veure en directe el gran gol que ha marcat Salva Sevilla. El jugador més veterà de l’equip -aviat tindrà 37 anys- s’ha inventat una acció de màxim nivell per fer el dos a zero davant l’Almeria, que ha servit per sentenciar un partit que no ha estat gens fàcil. A més a més, la jugada ve precedida d’una captura de pilota que fa Baba i que resol Salva Sevilla després d’haver-la rebuda d’Abdon Prats. Un gol magnífic, net i sense cap possibilitat d’esser defensat; una d’aquelles jugades que només fan els grans futbolistes, homes amb una clarividència especial, i que no capten els altres.

L’Almeria ha vingut a Palma molest i escalivat. Fa quatre dies que, a Leganés, li anul·laren un gol que semblava clar i no havia oblidat la derrota de la primera volta, a causa de l’espectacular gol de tisora d’Abdon Prats. I el mallorquí ha repetit encert, aquesta vegada des dels onze metres en un penal molt ben executat. Una falta que, amb el reglament actual, és sancionable, però possiblement no gaire justa, ja que el defensa visitant en cap moment no toca la pilota de manera voluntària. No hi ha dubte que l’equip andalús és un dels que maneja millor el joc, però això no li ha bastat a Son Moix. Ha dominat durant molts de minuts de la segona part, tot i que ha tingut una manera de jugar reiterativa, però sempre ben controlada per la defensa mallorquina. Avui el Mallorca semblava que era fora camp, ja que amb el dos a zero hi ha posat la concentració necessària per neutralitzar les accions aèries de l’Almeria i sobretot del nigerià Amu Sadiq i el seu 1,92 m d’alçada. El davanter centre ha estat molt ben marcat tant per Valjent com per Raillo i, encara que n’ha tinguda una de bona, la jugada ha estat invalidada. L’equip de Luis García Plaza ha sabut corregir tot el que va fer malament davant l’Espanyol. L’únic que no entenem gaire bé del tècnic mallorquinista és el que fa o, més ben dit, no fa amb els canvis, ja que totes les substitucions que ha fet no han aportat cap millora. Ara bé, això no pot ser un retret, perquè la victòria li ha estat favorable.

El Mallorca suma tres punts clau davant un rival directe, continua al capdamunt de la classificació i amb el recompte de gols a favor, en relació amb l’Almeria. A tot això hi podem afegir que és l’equip més poc golejat de Primera i de Segona Divisió, amb només 13 en contra. Dissabte que ve, a les nou del vespre, a Logronyo, tindrà una altra oportunitat de refermar les bones sensacions deixades amb el dos a zero davant l’equip andalús, i amb el record del gran gol de Salva Sevilla, un jugador nat a Almeria. 

stats