17/09/2022

Tres punts més abans de rebre el Barça

2 min

És possible que a Javier Aguirre ara li sigui igual jugar a les dues del migdia o a les set de l’horabaixa. Tanta sort que la temperatura ha estat amable, gràcies als canvis meteorològics de les darreres hores. Si començam l’article parlant del temps, no és bon senyal... El partit de Son Moix —per dir-ne qualque cosa— ha tingut ben poca cosa de la disciplina esportiva denominada futbol i que disputen, suposadament, esportistes de primer nivell. El que entenem per una acció de mèrit, un canvi de joc, una paret, una jugada al primer toc o al segon, etc., és el que no hem vist a Son Moix durant més de noranta minuts.

Cap dels dos equips no ha proposat res especial, llevat de no encaixar, i el que ha tingut més encert i no ha comès errades greus ha estat el que s’ha quedat els tres punts. El Mallorca-Almeria tampoc no quedarà com un partit mitjanament destacat en la memòria dels mallorquins ni dels andalusos. Serà difícil veure un altre partit tan mal jugat aquesta temporada, tant per uns com pels altres.

El que ens interessa, però, és el que proposa el Mallorca, i aquesta jornada ha estat molt poc, per no dir res. Un partit que en principi feia olor d’empat ha acabat amb un gol gairebé de rebot de Pablo Maffeo i amb una intervenció defensiva també seva que ha evitat el que es veia a venir. El desplegament del jugador català ha estat el més destacable d’una actuació coral molt deficient.

L’entrenador mexicà ha estat coherent amb el que ha dit a la roda de premsa: "Prioritzar el resultat al joc era imprescindible", i no hi ha dubte que el Mallorca, en aquest sentit, ho ha fet molt bé. Però per transitar per la Primera Divisió cal alguna cosa més. L’equip de Javier Aguirre creà més futbol en el Bernabéu, amb derrota inclosa, que a Son Moix davant l’Almeria. Llevat d’alguna breu entesa de la parella Grenier-Ruiz de Galarreta, podem destacar ben poques coses d’un partit del qual més d’un aficionat es fa una pregunta que comparteix la tribuna: quan veurem en acció Xavier Llabrés? Segons diuen, el jugador té qualitat suficient per, com a mínim, tenir més minuts dels que realment li atorguen. Davant l’Almeria, Kang In Lee ha evolucionat de molt poc a no res i ha passat totalment inadvertit. Ho faria pitjor el mallorquí?

Ara hi ha la pausa pels compromisos internacionals i tothom celebra els tres punts aconseguits. El pròxim partit, també a Son Moix, serà contra el Barça, que té el màxim golejador de la lliga: Robert Lewandoski. 

Ricard Pla és periodista

stats