01/04/2021

Tres punts i encara gràcies!

2 min

La iniciativa virtual #JuntsSomMillors de l’afició per animar l’equip no ha tingut una correspondència del tot bona per part dels jugadors. Així i tot, però, ben segur que tots els barralets estaran contents amb els tres punts que ha sumat el Mallorca. Sens dubte, és l’únic que podem destacar en positiu d’un partit fluix, amb molts de nervis i amb molta por de no perdre. El Mallorca ha sabut mantenir l’avantatge amb el gol de Raillo –el primer que ha marcat aquesta temporada– i ha tingut prou serenitat per mantenir la porteria a zero després del desastre a Fuenlabrada de la jornada passada. A la primera volta del campionat, el Mallorca va sortir de Butarque amb els tres punts. Aleshores, el Leganés encara era dirigit pel mallorquí Josep Lluís Martí i aquell no va ser un bon dia per a ell, ja que els madrilenys es veieren perjudicats per l’expulsió d’un jugador, Rober Ibáñez, i el Mallorca en va treure profit amb un solitari gol d’Amath. El Leganés d’aquest dijous, dirigit per Asier Garitano, també ha estat derrotat per un gol i ja és a deu punts dels vermells. La victòria del Mallorca ha estat clau per continuar mantenint el torcebraç amb l’Espanyol i l’Almeria, els dos equips que també han guanyat aquesta jornada sense passar tanta pena.

El partit a Son Moix no ens ha deixat gaire marge per treure’n més conclusions, perquè del que es tractava era de guanyar fos com fos i sortir del sotrac en què havia caigut l’equip. De tota manera, el Mallorca ha jugat amb foc, perquè ha fet anques enrere, ha deixat la pilota al Leganés, que, tot i que no ha tingut gaires oportunitats, ha estat a punt d’empatar en el temps de descompte. Aquí sí que hem de fer referència al porter del Mallorca: si al partit a Fuenlabrada Manolo Reina va ser el més assenyalat perquè va cometre dues errades greus, avui també l’hem de destacar, però en positiu, ja que ha evitat clarament que el Leganés s'endugués un punt de Son Moix. Reina ha demostrat solvència en una gran intervenció quan tothom ja veia la pilota al fons de la porteria. Un altre detall interessant del partit, ja que no hi ha hagut jugades de mèrit, ha estat comprovar que Amath fa molta falta. Sense tenir temps per fer gran coses, el davanter ha exhibit rapidesa i haver pogut reaparèixer és una excel·lent notícia.

Diumenge a les 20.30 h, el Mallorca s’haurà d’enfrontar al Las Palmas en un altre examen important. Ara, ja sí: queden els famosos deu darrers partits. No s’hi val badar.

Ricard Pla és periodista

stats