ILLES TECNOLÒGIQUES
Opinió 02/04/2016

Tecnologia per aprendre

2 min

BBC micro:bit és una d’aquestes iniciatives que et deixen bocabadat. La cadena pública anglesa ha entregat un petit ordinador a cada nin d’11 i 12 anys perquè aprengui els fonaments dels ordinadors.

El dispositiu és extremadament simple i per això mateix una eina impressionant per aprendre, però és el contingut que han creat al voltant de la petita computadora el que fa realment interessant el projecte: han desenvolupat una pàgina web, https://www.microbit.co.uk/, en la qual podem trobar centenars de recursos per fer l’aprenentatge més fàcil.

Els recursos que s’han creat van des de vídeos motivacionals d’artistes fins a projectes de mostra per veure què pot fer l’aparatet. Hi trobarem material per als pares i mestres, vídeos d’alumnes explicant què han fet amb el micro:bit i centenars d’idees que podem programar. No s’ha deixat res a l’atzar.

Els nins poden experimentar amb diferents llenguatges de programació i per cadascun d’ells la bbc facilita un editor ones pot escriure el codi en línia, que després poden passar al seu dispositiu o compartir de manera que es fomenta l’aprenentatge col·laboratiu, tan important en el món de la tecnologia.

A més del mateix dispositiu hi ha molts accessoris que permeten ampliar la funcionalitat del microprocessador com ara sensors de tot tipus, petites pantalles, etc. La tecnologia és pels més petits un passatemps sense més funcionalitat que entretenir. Eines com el micro:bit ajuden a entendre el veritable potencial dels ordinadors.

Ens dirigim a un futur principalment digital i les persones amb la capacitat de construir i no només emprar tendran un avantatge molt gran. Actualment els nadius digitals són consumidors i l’economia digital necessita creadors. Quan des del sector deim que falten persones qualificades per poder transformar el model productiu ens estam referint precisament a la manca de creadors. Projectes com el micro:bit són impulsors de grans canvis.

stats