20/08/2022

Són temps de posar-s'hi de bon de veres

2 min

Al manifest fundacional de l’ARA Balears es diu que “només si aprofundim en les causes, en els fets i en la realitat podrem veure-hi més enllà i ser protagonistes del nostre futur”. En aquestes poques paraules, es dona un missatge determinant: tenir una bona informació és la base per poder decidir què volem fer i, sobretot, què volem ser. És el gran servei que pot fer el periodisme, especialment en uns temps que corren a riuades notícies falses, fotografies falses i excessius comunicats llançats des de l’oficialitat.

Amb el mes de setembre, començarà un curs electoral, també un nou curs escolar; entrarem en el que ara és la incertesa per la crisi que pugui venir amb la tardor; la geopolítica actualment és extremadament complexa i, no en dubtem, ens afecta; vivim els efectes d’un canvi climàtic que no se’ns pot fer més evident; tenim el perill de l’extrema dreta, aquí i arreu del món; encara sentim l’amenaça de les pandèmies, en som més conscients que mai, es noti o no. Som a les Balears i el món ens afecta.

Amb això, que no és tot ni prop fer-s’hi, hi ha més mentida que veritat al món –al nostre redol i arreu. Per decidir, cal estar ben informats, i això vol dir que la informació estigui sustentada en la veritat. Per molt que sapiguem que de veritats n’hi ha moltes i totes respectables, el que no es pot fer és edificar el futur damunt la mentida i prendre decisions a partir d’informacions falses. Necessitam més periodisme, més context, més veritat i més reflexió. L’equip de l’ARABalears intentam fer aquest periodisme, amb la immensa ajuda de l’ARA, i fer-ho el millor possible. Són temps de posar-s’hi de bon de veres. I ho volem fer amb vosaltres. I per això us agraïm que hi sigueu.

stats