Opinió 07/12/2020

La solvència del líder

2 min

PeriodistaEl Mallorca ha patit els problemes imprescindibles per apuntar-se la quarta victòria consecutiva davant el Castelló i refermar un lideratge totalment merescut i amb la solvència de dur quinze partits sense perdre i tan sols quatre gols en contra. Més rotacions per continuar mantenint el gran nivell competitiu de la plantilla. Uns canvis que no han afectat gens el rendiment de l’equip i s’han fet sense tocar gaire l’espinada, aquest passadís de seguretat que comença amb Reina (espectacular parada en el primer temps) continua amb la parella Russo-Valjent i acaba amb el doble pivot que formen Ruiz de Galarreta i Salva Sevilla. Avui han descansat Dani Rodriguez, Raillo i Amth i gairebé ningú no s'ha recordat d’ells. És el millor símptoma i la millor decisió per tenir els jugadors al màxim rendiment dissabte que ve a Butarque. El compromís davant el Castelló, que feia 26 anys que no s’enfrontava a l’equip mallorquinista, s’ha resolt pràcticament a la primera part, en què el Mallorca ha estat molt superior i que ha tingut un nom propi: Abdon Prats.

Després de passejar-se per tots els telenotícies, telediaris i programes esportius, encara tenim a la retina el gol de tisores d’Abdon Prats al camp de l’Almeria. No n’ha marcat molts, darrerament, però els que ha fet han estat de molta qualitat tècnica i amb una gran incidència en el resultat. Els dos de la darrera jornada davant el Castelló també han tingut un bon nivell i han servit per obrir i, de fet, tancar la victòria i per fer-se un bon regal d’aniversari. És la millor manera de reivindicar-se davant l’entrenador: treballant de valent en els entrenaments i parlant en el terreny de joc amb gols com els marcats en els tres darrers partits. Sense cap dubte, és la setmana del mallorquí que suma quatre gols en tres partits i, llevat d’avui, sense ser titular.

Encara no fa tres mesos que va començar la competició i aleshores no podíem imaginar que el Mallorca encapçalaria la classificació amb aquesta solvència. És evident que l’equip i l’entrenador han evolucionat, deixant enrere el mal començament (un punt de sis possibles) i consolidant un bloc homogeni que manté una ratxa impressionant de regularitat. Una ratxa que intentarà mantenir dissabte que ve davant el Leganés, que dirigeix el mallorquí Josep Lluís Martí i que no ha passat de l’empat a zero en el camp del Tenerife. El pols entre dos gallets de la categoria està servit i no tindrà res a veure amb la minigolejada davant el Castelló.

stats